Viaduct Gentbrugge (E17) zondagmorgen 27 juni dicht voor het verkeer

24/06/2010 15:16

Vlaamse Overheid

Op zondag 27 juni 2010 van 2u tot 10u voert het Agentschap Wegen en Verkeer digitale metingen uit op het viaduct van Gentbrugge. De E17 gaat dicht in beide rijrichtingen vanaf het knooppunt Destelbergen tot de op- en afrit Gentbrugge.

Op zondag 27 juni 2010 van 2u tot 10u voert het Agentschap Wegen en Verkeer digitale metingen uit op het viaduct van Gentbrugge. De E17 gaat dicht in beide rijrichtingen vanaf het knooppunt Destelbergen tot de op- en afrit Gentbrugge. De metingen kaderen in een driejaarlijkse inspectie van het viaduct.

Achtergrond Het viaduct moet even volledig dicht, omdat het verkeer op het viaduct trillingen veroorzaakt die de metingen onbetrouwbaar zouden maken. Er is ook een minimum aan licht nodig om de metingen correct uit te voeren. Om de hinder voor het verkeer te beperken is gekozen om de metingen in juni te plannen, zodat heel vroeg in de ochtend kan gestart worden.

Omleiding Het verkeer vanuit Antwerpen kan omrijden via de R4 richting Merelbeke en de E40. Omgekeerd kan wie uit de richting Kortrijk komt, omrijden via de E40 richting Merelbeke en de R4. Verkeer uit Gent richting Antwerpen kan de N9 richting Melle nemen en daarna de R4 richting Destelbergen. Alle omleidingen zullen aangegeven zijn op oranje borden langs de snelweg en op de dynamische borden boven de snelweg.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel