Audax Persbericht

Onthulling beeld Monseigneur Bekkers bij Heikese kerk

Op 27 juni a.s. om 15.00 uur zal door de heer J.J.A.M. de Leeuw namens Stichting Jacques de Leeuw een bronzen beeld van Monseigneur Bekkers worden onthuld. Het beeld is een geschenk van Stichting Jacques de Leeuw aan de parochie Binnenstad Tilburg vanwege de historische band van de Stichting met de parochie.

De heer J.J.A.M. de Leeuw, oprichter van Audax en Stichting Jacques de Leeuw, heeft een belangrijk deel van zijn jeugd doorgebracht in de buurt van de Heikese Kerk. In het bijzonder hecht hij aan de waarden die ook Monseigneur Bekkers (in 1956 korte tijd pastoor van de parochie) zo nadrukkelijk uitdroeg: dicht bij de mensen staan en voorzien in de behoeften van mensen en de ontwikkeling van de jeugd.

Het beeld is gemaakt van brons en vervaardigd door de heer Eugène Peters, een fijnrealistische kunstschilder/beeldhouwer van de Zuidelijke Nederlanden.

Het beeld wordt geplaatst aan de westkant van de Heikese Kerk aan het Stadhuisplein, in de galerij waar ook de beelden van Monseigneur Zwijssen en het monument tegen zinloos geweld zijn gesitueerd.




Audax