Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Amersfoort, 14 juni 2010

Nummer: 15

De Smaak van Vathorst

Zondag 27 juni wordt 'De Smaak van Vathorst' aangeboden. Dit is een culinaire rondleiding door het gebied Vathorst en Hooglanderveen. De rondleiding met een 5-gangen menu biedt, naast aandacht voor Vathorst, een kijkje bij de 5 restaurants van Vathorst, de jongste wijk van Amersfoort. De rondleidingen starten bij I-Centrum Vathorst, Veenslagen 2 in Amersfoort. Iedereen, jong en oud, kan zich - tot 25 juni- inschrijven. De eerste rondleiding begint om 12.30 uur en een eventueel tweede om 13.30 uur. De duur van een rondleiding is ongeveer 4 uur. U kunt een fiets reserveren.

Kennismaken
De eerste pioniersfase van Vathorst zit erop. Steeds meer bewoners zijn alweer zo gewend aan hun nieuwe huis, dat men zin heeft om erop uit te gaan en kennis te maken met de omgeving. Ook Amersfoorters beginnen te wennen aan het feit dat over de A1 nog een stadsdeel met allerlei voorzieningen binnen bereik ligt. Men wordt nieuwsgierig! Natuurlijk zijn er veel meningen over de nieuwbouw. Men vindt iets mooi of men vindt iets lelijk. Smaken verschillen nietwaar! Voor iedereen geldt dat het altijd leuk is om even een kijkje te nemen, wat uitleg te krijgen en de sfeer te proeven.

'Prettig ritme van bewegen en lekker eten'
Smaken en proeven gaan goed samen. Door de afwisseling van fietsen en eten met een verrassende groep mensen is er een gevarieerd en boeiend aanbod wat niet snel verveelt. De restaurants en eetcafés ontvangen u 's middag met alle égards, en serveren hun fijnste dranken en gerechten. Ieder restaurant heeft zo z'n eigen bijzonderheden en kwaliteiten. Men heeft gelegenheid eens even daar te kijken waar men nog niet is geweest. En reken maar dat u daarna een voldaan gevoel heeft! Om mee te doen aan de komende 'Smaak van Vathorst' kunt u zich tot 25 juni a.s. aanmelden bij I-Centrum Vathorst, via telefoonnummer 033-4511012 of via e-mail i-centrum@vathorst.com. Per rondleiding kunnen 15 personen deelnemen*. De kosten van de rondleiding bedragen E 30,- voor volwassenen, kinderen (tot 18 jaar) doen mee voor E 15,-. (de bedragen zijn excl. drankjes).

'De Smaak van Vathorst' is een initiatief van I-Centrum Vathorst (www.vathorst.com), met medewerking van 5 restaurants:
- Houtrust (www.houtrust.com

- Eetcafe dimS (www.eetcafedims.nl)

- De Stadskamer (www.destadskamer.nl)

- De Boengerd (www.deboengerd.nl)

- De Eetkamer (www.dekamers.nl)

De Smaak van Vathorst
zondag 27 juni 2010
I-Centrum Vathorst, Veenslagen 2, Amersfoort
Start rondleiding om 12.30 uur en 13.30 uur, duur 4 uur E 30,- / E 15,- per deelnemer.

'De Smaak van Vathorst' vindt het komende seizoen nog plaats op: 26 september, en 24 oktober.


*bij slecht weer kan de rondleiding worden geannuleerd. Kijk in dat geval op onze website: www.vathorst.com