Ingezonden persbericht


Werken Elsbeth Roest in de schijnwerpers!

Op 27 juni a.s. van 10.30 uur tot 17.30 uur, de laatste zondag van juni, zullen de werken van Elsbeth Roest centraal staan in de Woonkamergalerie. Hieronder een stukje biografie van deze kunstenares.

Vanaf de geboorte begint 'de race tegen de klok' te lopen. De wereld draait 24-uur per etmaal non-stop door. Hoe zal dat in de toekomst gaan? De mens is en blijft een druk wezen. Daarom probeer ik in mijn karakters een verstilling te leggen. Ze lijken te leven tussen 2 werelden. Je ziet niet waar ze naar toegaan of waar ze vandaan komen.

Door gebruik te maken van uitsnedes krijgen ze iets indringends. Ogen oefenen een sterke aantrekkingskracht op mij uit. Ze vertellen iets over de aard van mens of dier.

Het vervreemdende effect bouw ik op door te werken met felle, transparante kleuren. Ze worden in dunne, gladde of ruwe lagen geschilderd zodat er een optische kleurmenging ontstaat. Voor een abstraherende uitstraling van de achtergrond gebruik ik gesso, zand, acrylgel, modellingpasta en verschillende papiersoorten.

De laatste jaren schilder ik het liefst met olie- of acrylverf, daarnaast experimenteer ik graag met gemengde technieken.

Dus kom allen naar onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep om de unieke werken van Elsbeth Roest te bewonderen!




Ingezonden persbericht