Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 25 juni 2010

Bezoek leerlingen uit Darmstadt aan Petrus Canisius College

Mevrouw Hanny Groenhart, penningmeester van het Alkmaars Uitwisselings Comité, ontvangt op maandag 28 juni om 14.00 uur een groep leerlingen uit Darmstadt. De groep bestaat uit 25 leerlingen en docenten van de Georg Büchner Schule. Zij brengen van 27 tot 30 juni een bezoek aan het Petrus Canisius College in Alkmaar.

De twee scholen zijn in 2008 samen met het Lycée Les Lombards uit Troyes gestart met het uitwisselingsproject "Differences and similarities between our Twin Cities. De schoolvakken aardrijkskunde, geschiedenis, maatschappijleer, Engels, ANW en Cultureel Kunstzinnige Vorming spelen hierin een hoofdrol. Na de voorbereidende bezoeken van de docenten aan de drie steden hebben de leerlingen via de websites het project verder uitgewerkt. Vorig jaar hebben de leerlingen van de scholen verschillende bezoeken aan elkaar gebracht. In mei dit jaar hebben de Alkmaarse leerlingen een bezoek aan Troyes gebracht.

Programma

Het PCC heeft een interessant programma opgesteld voor het bezoek uit Darmstadt.

Op de dag van de ontvangst maken de leerlingen een rondvaart en een stadswandeling.

Verder staan die dagen nog een molenbezoek, strandactiviteiten, presentaties en een afsluitende feestavond op het programma. De leerlingen verblijven bij gastgezinnen

De groep vertrekt op woensdag 30 juni na de slotactiviteit op school weer naar huis.

Subsidie Comeniusprogramma

De drie betrokken scholen hebben voor het project een bijdrage ontvangen van het Comeniusprogramma van de Europese Unie.