Politie Gelderland-Zuid

Verdachte werkt niet mee

Nijmegen, 27-06-2010 o In de nacht van zaterdag op zondag is een 30-jarige man uit Amsterdam aangehouden op de Energieweg in Nijmegen. Hij wordt verdacht van het rijden onder invloed. De man weigerde mee te werken aan de blaastest.

Een agent zag omstreeks 05.45 uur de man over de Graafseweg rijden. De verdachte trok de aandacht van de agent door zijn hoge snelheid. De verdachte werd op de Energieweg staande gehouden. De agent rook alcoholhoudende lucht en vroeg de man of hij wilde blazen. Omdat de verdachte weigerde mee te werken werd hij aangehouden.

Op het bureau werd al snel duidelijk dat de man niet voor de eerste keer voor het rijden onder invloed was gepakt. In 2006 en 2008 was hij ook al eens betrapt. Tevens bleek zijn rijbewijs te zijn ingevorderd en had hij niet eens mogen rijden. Op het bureau weigerde de man ook mee te werken aan de ademanalyse. Er werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, het weigeren van de blaastest en het onder invloed besturen van een auto (recidive). De auto werd inbeslaggenomen. Justitie zal bepalen wat de straf zal zijn. Tevens kreeg hij een rijverbod van 24 uur. (14)

Laatst gewijzigd 27-06-2010 10:24 | © Regio Gelderland-Zuid |