Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.15 uur

Utrecht, 27-06-2010

Rijbewijs ingevorderd wegens rijden onder invloed

VEENENDAAL Zaterdagochtend werd een man aangehouden omdat hij op een snorfiets reed terwijl hij te veel gedronken had.

Op zaterdag 26 juni rond 02.30 uur hielden agenten een 22-jarige man uit Veenendaal staande op de Tuinstraat. Hij deed een blaastest, waarna hij werd aangehouden. Uit de ademanalyse kwam een waarde van 770 ug/l. Hij moest zijn brommerrijbewijs inleveren en er is proces verbaal tegen hem opgemaakt. Daarna kon hij het politiebureau weer verlaten.

Verkeersongeval met gewonde op de Molenvliet

WIJK BIJ DUURSTEDE Twee jongemannen in een auto kregen in de nacht van vrijdag op zaterdag een aanrijding met een stapel klinkers.

Omstreeks 2.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Molenvliet, waarbij één auto betrokken was. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek een 20-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede gewond te zijn geraakt. De eveneens 20-jarige bestuurder uit Wijk bij Duurstede stond naast de auto. De gewonde man werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Bij de bestuurder is bloed afgenomen om na te gaan of hij onder invloed van verdovende middelen was. De auto was tegen een stapel stenen aangereden en moest worden weggesleept.

Vechtpartij in recreatiegelegenheid

LEERSUM Vrijdagmiddag kreeg een aantal bezoekers van een recreatigelegenheid in Leersum ruzie, wat leidde tot een vechtpartij.

De politie werd naar een recreatiegelegenheid in Leersum geroepen op vrijdag 25 juni rond 14.00 uur, omdat er zou worden gevochten. Ter plaatse bleek dat twee 16-jarige en twee 17-jarige jongens, allen uit Leersum, slaags waren geraakt met twee 13- en twee 14-jarige jongens uit Veenendaal. Een van de 13-jarige jongens was daarbij gewond geraakt en heeft aangifte gedaan van mishandeling. De vier verdachten werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Man loopt winkel uit met gestolen kleding aan

DOORN Een man ontvreemdde zaterdagmiddag op een bijzondere manier kleding uit een winkel: met de nieuwe onbetaalde kleding aan liep hij de winkel uit en liet zijn oude kleding achter.

Het incident vond zaterdag 26 juni plaats bij een modezaak aan de Kampweg, rond 15.15 uur. De winkelmedewerkster belde direct de politie, maar toen die ter plaatse kwam was de man niet meer te traceren. Nadat de medewerkster iets uit het magazijn had gehaald, bleek de man te zijn verdwenen. De kleding die hij achterliet is meegenomen voor forensisch onderzoek. De politie is op zoek naar getuigen. Het gaat om een lange, blanke man. Hij droeg een witte broek, beige colbert, zachtgele trui en wit overhemd. Getuigen kunnen bellen met de politie in district Heuvelrug via 0900-8844.

Man overlijdt in zijn auto

VEENENDAAL - Een 75-jarige inwoner van Ede is vrijdagmiddag 25 juni onwel geworden toen hij in zijn auto wilde wegrijden. Daarbij reed hij tegen een laadperron aan. Vervolgens kwam hij te overlijden. Het ongeval gebeurde op een terrein aan de Middelbuurtseweg. Omstreeks 14.20 uur kreeg de politie een melding dat de man levenloos in zijn auto zat. Agenten gingen ter plaatse en startten de reanimatie. Ambulancepersoneel nam de reanimatie even later over, maar deze mocht niet meer baten. Onderzoek door de afdeling Verkeers Ongevallen Analyse toonde aan dat de aanrijding niet de oorzaak van het overlijden kon zijn, waarop de schouwarts een natuurlijke dood concludeerde.

Woninginbreker op heterdaad aangehouden

VEENENDAAL De politie hield vrijdagmorgen een woninginbreker op heterdaad aan.

Omstreeks 7.00 uur op vrijdag 25 juni kreeg de politie melding van een woninginbraak aan de Tuinstraat. De inbreker zou een raam hebben ingegooid en nog in de woning aanwezig zijn. De politie ging er direct heen en trof de 19-jarige man uit Renswoude inderdaad aan in de woning. De verdachte had glaswonden en probeerde te ontsnappen. Hij is met gepast geweld aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau gebracht.