Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 en 27 juni

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Auto gestolen

Hengelo

Een 20-jarige automobilist uit Delden deed zaterdag 26 juni een vervelende ontdekking. Toen de man omstreeks 00.05 uur terug liep naar zijn auto op de parkeerplaats aan de Parallelweg in Hengelo, bleek deze er niet meer te staan. Mogelijk had de man de sleutels in de auto laten zitten. In de auto lagen ook de autopapieren en identiteitsbewijs van de 20-jarige. De auto, een grijze Mitsubishi Galant met het kenteken ZD-PL-20, is gestolen tussen vrijdag 25 juni 23.00 uur en zaterdagmorgen 26 juni 00.05 uur.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal of weten waar de auto nu is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Hengelo of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010057266)

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 45-jarige vrouw uit Enschede heeft vrijdag 25 juni een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De vrouw wordt verdacht van mishandeling van haar 46-jarige partner en dochter. (2010057206)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Automobiliste gewond na aanrijding Enschede
Een 28-jarige automobilist uit Enschede raakte vrijdag 25 juni gewond bij een aanrijding in Enschede.

Vrijdag 25 juni omstreeks 11.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Zuid Esmarkerrondweg in Enschede. Een 28-jarige automobiliste reed met haar auto over de Zuid Esmarkerrondweg, komende uit de richting van de Kempeweg. Op de kruising met de Lappenpad wilde de vrouw rechtdoor haar weg vervolgen. Vanuit de Lappenpad kwam een 20-jarige automobilist uit het Duitse Coesveld, komende vanuit de Lenteweg. De 20-jarige kwam op de kruising in aanrijding met de 28-jarige automobiliste. De 28-jarige raakte gewond en werd met nekklachten door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010057091)

Man aangehouden voor bedreiging en vernieling Enschede / Glane
Een 49-jarige man uit Haaksbergen werd vrijdag 25 juni aangehouden omdat, hij diverse goederen had vernield en bedreigingen had geuit.

Vrijdagavond 25 juni omstreeks 23.30 uur werd een 43-jarige vrouw door haar ex-man bedreigd en werden een telefoon en laptop vernield door de man. De man kwam verhaal halen bij zijn ex-vrouw, maar was duidelijk onder invloed van alcohol. Hij dreigde de zoon van de vrouw te vermoorden en ging weg. De man had eerder die avond omstreeks 20.30 uur een 41-jarige vrouw uit Glane en haar dochter bedreigd in Glane. Tijdens het wegrijden reed de man in Glane tegen een paal waarna de auto moest worden weggesleept. De politie werd ingeschakeld en de man werd aangehouden in zijn woning. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010057276)

Aangehouden voor zwaaien met mes Goor
Zaterdag 26 juni omstreeks 00.45 uur kreeg de politie melding dat er een man zou doordraaien in een woning aan de Haaksbergerstraat in Goor. Toen de politie aankwam bleek een 41-jarige man te zijn vertrokken in de richting van het centrum met een mes in zijn hand. De politie ging naar de man uitkijken en trof hem aan in het centrum van Goor. De 41-jarige was inderdaad met een mes in de hand komen aanlopen en het barpersoneel had het mes al ingenomen, waarna hij een biertje dronk. De politie heeft de 41-jarige aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010057277)

Vrouw aangehouden voor vernielen voortuin en ingooien ruiten Hengelo
Vrijdagavond 25 juni omstreeks 20.30 uur kreeg de politie melding dat een 38-jarige vrouw de tuin van de buren aan de Sweelinckstraat in Hengelo aan het vernielen was. Even later gooide de 38-jarige de deurruiten van de buren en haar eigen deurruit door. De 38-jarige is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010057231)

Lege kratten dief aangehouden
Enschede
Een 33-jarige man uit Enschede werd vrijdag 25 juni omstreeks 20.45 uur aangehouden, omdat hij lege kratten drank had gestolen en deze had ingeleverd voor geld. Een 28-jarige vrouw zag dat een man twee kratten uit haar tuin stal. Zij volgde de man en schakelde de politie in. De man leverde de kratten in bij een supermarkt voor geld. De 33-jarige man werd aangehouden. De man is een veelpleger en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010057236)

Rijbewijs ingevorderd

Almelo

Een 46-jarige automobilist uit Amersfoort raakte zaterdag 26 juni zijn rijbewijs kwijt, omdat hij vermoedelijk zwaar onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zaterdag 26 juni omstreeks 02.10 uur kreeg de politie melding dat op de Rietstraat een automobilist reed die van alles zou hebben aangereden. De politie was snel ter plaatse en trof de man op de Rietstraat aan. De automobilist hing over het stuur met draaiende motor. Na diverse malen tegen het raampje te hebben geklopt door de politie deed de man zijn deur open. Toen de man uit de auto werd gehaald kon hij amper op zijn eigen benen staan en rook hij naar inwendig gebruik van alcohol. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 46-jarige man uit Amersfoort, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau lukte niet en werd tegengewerkt door de man, waarna een bloedproef werd afgenomen door een GGD-arts. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2010057293)

Aangehouden voor diefstal/heling plaatsnaambord Enschede
Een 23-jarige man uit Enschede werd zaterdagmorgen 26 juni aangehouden, omdat hij een plaatsnaambord bij zich droeg.

Zaterdagmorgen 26 juni omstreeks 07.00 uur zagen surveillerende agenten op de Deurningerstraat een man fietsen met een plaatsnaambord van Lonneker onder zijn arm. Bij navraag zij de 23-jarige man dat hij het bord gekregen had van een vriend en wilde de naam van de gever niet vertellen. Daarop werd de 23-jarige aangehouden voor diefstal en of heling van het bord. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010057337)

Man aangehouden voor bedreigingen Oldenzaal
Een 42-jarige man Oldenzaal werd vrijdag 25 juni aangehouden, omdat hij een eigenaresse van een horecagelegenheid aan de Waagstraat had bedreigd.

Vrijdag 25 juni omstreeks 15.00 uur kreeg de politie melding van een bedreiging in een horecagelegenheid aan de Waagstraat in Oldenzaal. Toen de politie arriveerde ging de man er snel vandoor met zijn scooter. Op de scooter zat een omgevouwen kentekenplaat zodat de politie het kenteken niet kon lezen. De politie ging in achtervolging en trof de man voor een woning aan de Bentinckstraat aan. Daar rende de man snel een woning binnen om vervolgens via de tuin verder te vluchten. De politie was sneller en kon de man in de tuin van de buren aanhouden. Bij navraag bleek dat de man een rijontzegging had en dat het verzekeringsplaatje van de scooter niet overeen kwam met de scooter. De herkomst van de scooter moet ook worden onderzocht. De 42-jarige reed vermoedelijk onder invloed van alcohol, maar weigerde mee te werken aan een ademanalyse en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010057182)

Man aangehouden
Hengelo
Een 24-jarige man uit Hengelo werd vrijdagmiddag 25 juni aangehouden op het treinstation in Hengelo, omdat hij zich vervelden gedroeg en niet kon legitimeren. De man bevond zich al rokend op het NS-station, waar een rookverbod geldt. De man werd aangesproken door het NS-personeel en wilde niet meewerken en bepaalde zelf wel waar hij mocht roken. De politie werd ingeschakeld. De man kon zich niet legitimeren en wilde niet meewerken. Na meerdere malen naar zijn identiteit te hebben gevraagd werkte de man nog steeds niet mee, waarna hij werd aangehouden. De man verzette zich hevig tijdens de aanhouding, waarbij peperspray werd gebruikt om de man onder controle te krijgen. De man, een 24-jarige Hengeloër is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010057165)

16-jarige jongen aangehouden voor mishandeling leeftijdsgenoot Rijssen
Een 16-jarige jongen uit Almelo werd vrijdag 25 juni aangehouden, omdat hij een 16-jarige uit Almelo had mishandeld.

Zaterdag 19 juni werd tijdens een examenfeest in een horecagelegenheid aan de Morsweg in Rijssen een 16-jarige jongen uit Almelo ernstig mishandeld door een aantal jongeren. De 16-jarige jongen raakte gewond en moest zich laten behandelen door een arts. De 16-jarige deed aangifte van de mishandeling en de politie startte een onderzoek. Een 16-jarige stadgenoot werd vrijdagmorgen 25 juni aangehouden, hij wordt verdacht zijn leeftijdsgenoot te hebben mishandeld. Hij bekende de mishandeling en kon na verhoor het politiebureau verlaten. De politie doet verder onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. (2010055482)

Met ruim 1,53 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Goor

Een 24-jarige automobilist uit Enschede raakte zondag 27 juni zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zondagmorgen 27 juni omstreeks 03.15 uur zagen surveillerende agenten een automobilist op de Kerkstraat in Goor rijden. De man nam de bocht zeer ruim en had de auto niet geheel onder controle. Ook zagen de agenten dat de man niet hands-free aan het bellen was. De automobilist werd staande gehouden. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 24-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,53 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2010057569)

Man aangehouden voor filmen onder rokken van vrouwen Rijssen
Een 40-jarige man uit Goor werd zaterdagmiddag 27 juni op heterdaad betrapt tijdens het filmen onder de rokken van vrouwen.

Zaterdagmiddag 26 juni omstreeks 15.00 uur werd een 25-jarige vrouw uit Nijmegen hinderlijk gevolgd door een man in een winkel aan de Boomkamp in Rijssen. Toen de vrouw bukte zag zij dat zij dat er een tas tussen haar benen werd gedrukt met daaraan een mobiele telefoon vastgeplakt. De 25-jarige reageerde doortastend door de man bij de arm te pakken en de politie in te schakelen. Daar bleek dat de man met zijn telefoon opnames had gemaakt onder de rokken van verschillende vrouwen. De 40-jarige man uit Goor is direct aangehouden. De telefoons zijn in beslag genomen. In de woning heeft de politie meer geluid- en beelddragers in beslag genomen voor onderzoek. Twee vrouwen hebben aangifte gedaan. De man kon na verhoor het politiebureau verlaten. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2010057421)

Fietser gewond na aanrijding
Hellendoorn
Een 69-jarige fietser uit Nijverdal raakte zaterdag 26 juni gewond na een aanrijding in Hellendoorn.

Zaterdagmiddag 26 juni omstreeks 17.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Reggeweg in Hellendoorn. Een 20-jarige automobilist uit Nijverdal reed over de Reggeweg, komende uit de richting van de Kasteelstraat. Op het moment dat hij een fietser passeerde sloeg de fietser waarschijnlijk naar links. De auto raakte de fietser waarna de fietser, een 69-jarige man uit Nijverdal, ten val kwam. De man raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010057452)

Drie personen aangehouden voor betrokkenheid dodelijke aanrijding Hengelo
De politie heeft zaterdagavond 26 juni drie mannen uit Hengelo in de leeftijd van 21, 22 en 24 jaar aangehouden. Zij worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de dodelijke aanrijding in Hengelo. Na de aanrijding is de automobilist er vandoor gegaan zonder eerste hulp te verlenen. De politie doet onderzoek wie van de drie daadwerkelijk de auto heeft bestuurd. (2010057455)

Ongeval met dodelijke afloop

Hengelo

Een 74-jarige fietsster uit Hengelo is zaterdag 26 juni aan het eind van de middag bij een frontale aanrijding met een personenauto om het leven gekomen.

Zaterdagmiddag 26 juni werd omstreeks 17.00 uur een ernstige aanrijding gemeld op de kruising Staringstraat / Adema van Scheltemastraat in Hengelo. Bleek een aanrijding te zijn geweest tussen een fietsster en een personenauto. De automobilist is direct na de aanrijding er vandoor gegaan zonder eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer en zonder zijn identiteit achter te laten. De politiemensen die als eerste ter plaatse waren hebben nog getracht de fietsster, een 74-jarige vrouw uit Hengelo, te reanimeren, maar bij aankomst van de ambulance bleek deze te zijn overleden.

De politie is direct gestart met een onderzoek naar de automobilist. De auto is aangetroffen in Hengelo en een mogelijke inzittende is aanhouden. De politie doet verder onderzoek naar de bestuurder en (mogelijk) meerdere inzittenden van de auto.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente heeft een onderzoek ingesteld. Hieruit is komen vast te staan dat de automobilist over de Staringstraat reed. De 74-jarige fietsster reed over de Adema van Scheltemastraat en fietste de Staringstraat op.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de aanrijding en de politie nog niet gesproken hebben of weten wie de bestuurder van de auto is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo 0900-8844of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010057455)

Fietsster gewond na aanrijding Hengelo
Een 83-jarige fietsster uit Hengelo raakte zaterdag 26 juni omstreeks 17.10 uur gewond na een aanrijding op de Hasselerbaan in Hengelo. Een 27-jarige automobiliste uit Hengelo reed met haar auto over de Westelijke Esweg, gaande in de richting van de Hasselerbaan. De 27-jarige merkte een van links komende fietsster, een 83-jarige vrouw uit Hengelo, te laat op. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De vrouw raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010057463)

Man aangehouden voor mishandeling Hengelo
Een 23-jarige man uit Amsterdam werd zondag 27 juni aangehouden, omdat hij een 24-jarige man heeft mishandeld.

Zondagmorgen 27 juni omstreeks 04.30 uur kreeg de politie melding van een mishandeling in een horecagelegenheid aan de Beekstraat in Hengelo. Een 23-jarige man uit Amsterdam deelde vuistslagen uit in het gezicht van een 24-jarige Hengeloër. De 24-jarige liep hierbij een hoofdwond op. De 23-jarige Amsterdammer is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010057592)

18-jarige aangehouden voor diefstal zonnebril Enschede
Zaterdagavond 26 juni omstreeks 20.00 uur kreeg de politie melding dat een 13-jarige meisje van haar zonnebril is beroofd. Het bleek om een dure merkzonnebril te gaan. Een onbekende jongen had het meisje aangesproken op de Parkweg in Enschede. Op een gegeven moment pakte de jongen de zonnebril en ging er snel vandoor. Gelukkig kon het 13-jarige meisje een goed signalement geven van de jongen. Op het treinstation in Enschede werd de jongen aangetroffen. De jongen, een 18-jarige inwoner van 's-Gravenhage was nog in het bezit van de zojuist gestolen zonnebril. Hij is aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Het meisje heeft haar zonnebril terug. (2010057479)

Slaapplaats gezocht in auto
Enschede
In de nacht van zaterdag op zondag 27 juni kreeg de politie melding dat op de Klomp in Enschede een autoruit was ingegooid en dat iemand in de auto lag te slapen. In de auto troffen de agenten een 36-jarige man uit Almelo aan. De man was onder invloed van alcohol en zocht een slaapplaats. De man is aangehouden en ingesloten op het politiebureau. (2010057536)

Man aangehouden voor inbraak
Enschede
Een 33-jarige man uit Enschede werd zaterdagmorgen 26 juni aangehouden, omdat hij in het bezit was van gestolen goederen, afkomstig van een inbraak.

Zaterdagmorgen 26 juni omstreeks 09.45 uur kreeg de politie melding dat op een bankje aan de Waldeckstraat in Enschede een man in elkaar gedoken zat. Toen de politie de man aansprak bleek deze onder invloed van drugs te verkeren. In de tas, welke hij bij zich droeg, zaten diverse goederen, waaronder een DVD-recorder en mobiele telefoons. Bij navraag bleken deze te zijn gestolen tijdens een inbraak in een pand aan de Tromplaan in Enschede. De 33-jarige man is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010057350)

Scooterrijder ernstig gewond na eenzijdige aanrijding Borne
Een 18-jarige scooterrijder uit Borne raakte zondag 27 juni ernstig gewond na een eenzijdige aanrijding in Borne.

Zondagmorgen 27 juni omstreeks 05.30 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de Oude Hengeloseweg in Borne. Een 18-jarige jongen uit Borne reed over de Oude Hengelosestraat, gaande in de richting van de Europastraat. Op de drempel verloor de 18-jarige de controle over zijn scooter, kwam ten val en raakte een houten paaltje met zijn hoofd. Vermoedelijk was de jongen onder invloed van alcohol. De 18-jarige is met hoofdletsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010057610)

---- --