Politie Drenthe

Zondag 27 juni 2010

Provincie Drenthe, 27-06-2010

Rechercheteam zoekt contact

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de ledematen die dinsdagmorgen in een zak in het water van de Wapserveense Aa / Steenwijker zijn gevonden, roept de hulp in van bezoekers van dit gebied.

Op maandag 21 juni 2010 is in het water van de Wapserveense Aa / Steenwijker Aa, gelegen in het gebied nabij Eesveen, Kallenkote en Wapserveen, een zak gevonden met daarin enkele ledematen. Een rechercheteam onderzoekt deze vondst. Onderdeel van dit onderzoek is een uitgebreid sporenonderzoek dat dinsdag en woensdag op- en rond de vindplaats is uitgevoerd.

Het team wil graag in contact komen met mensen die het afgelopen half jaar in dit gebied zijn geweest. Op dit moment is niet duidelijk hoe lang de zak met ledematen daar gelegen heeft.Het team houdt een ruime periode van een half jaar aan. Hoewel het een rustig en afgelegen gebied is, wordt dit regelmatig bezocht door wandelaars, vissers, mensen die daar de honden uitlaten of mensen die de reeën in dit gebied komen bekijken.

Mogelijk zijn er mensen die in deze periode in het genoemde gebied iets hebben gezien wat verband kan houden met deze zaak. De politie is geïnteresseerd in alle informatie. Mogelijk kan dit helpen de herkomst van de lichaamsdelen te achterhalen en een eventueel gepleegd ernstig misdrijf op te lossen. Omdat de vondst is gedaan op de grens van Drenthe en Overijssel, wordt in het onderzoek samengewerkt met de politie IJsselland. Mensen kunnen bellen met 0900-8844 of mailen naartgo.tips@drenthe.politie.nl

Man aangehouden wegens openbare schennis
ASSEN Een 23-jarige man uit Papendrecht is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan de Brink in Assen. De man toonde zijn geslachtsdeel aan een aantal omstanders. De man verzette zich in eerste instantie bij zijn aanhouding. Bij de fouillering werd een zakje met poeder aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om cocaïne, onderzoek zal dit moeten uitwijzen.

Man aangehouden
ASSEN De politie heeft zaterdagmorgen een 34-jarige man uit Duitsland aangehouden op de TT-Tunnelweg. Hij zou fotos hebben gemaakt onder de wand door van een openbaar toilet. De man is ingesloten voor verhoor. De politie heeft van diverse aangeefsters en getuigen een verklaring opgenomen.

Diefstal motoren
SPIER Een 54-jarige man uit Schaijk deed zaterdag aangifte van diefstal van zijn motor. Het voertuig stond geparkeerd bij een hotel aan de Oude Postweg in Spier. De motor is weggenomen tussen vrijdag 25 juni 23.00 uur en zaterdag 26 juni 8.00 uur.

ASSEN Een 44-jarige man uit Aken deed zaterdagmorgen eveneens aangifte van diefstal van zijn motor. Zijn voertuig is tussen vrijdag 18.00 uur en zaterdag 8.30 uur weggenomen bij een hotel aan de Balkenweg in Assen. De politie doet nader onderzoek naar beide diefstallen. Getuigen die beschikken over meer informatie worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Man gewond na ruzie
EMMEN Een 22-jarige man uit Rotterdam raakte in de nacht van zaterdag op zondag gewond bij een ruzie in een horecagelegenheid aan de Matissepassage. Meerde mensen zouden bij de ruzie betrokken zijn geweest. De man uit Rotterdam is met een slagaderlijke bloeding naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld. De politie heeft geen aanhoudingen verricht.

Rijden onder invloed
KLAZIENAVEEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 40-Jarige man uit Klazienaveen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed op het Van Echtenskanaal NZ toen hij werd staandegehouden. Op het bureau blies hij 1090 ugl.

MEPPEL De politie heeft zaterdagavond een 44-jarige vrouw uit Meppel aangehouden aan de Jan Steenstraat wegens het rijden onder invloed. De vrouw blies op het bureau 285 ugl. Zij kreeg een boete van 250,-.

HOOGEVEEN De politie zag in de nacht van zaterdag op zondag een snorfietser rijden over de Brinkstraat, zonder licht. Bovendien had de snorfietser een fiets over zijn schouder. Toen de 28-jarige bestuurder uit Hoogeveen werd staande gehouden, bleek dat de man onder invloed verkeerde van alcohol. Op het bureau blies hij 375 ugl. Bovendien is de snorfietser niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN Een 46-jarige man uit Roosendaal is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Hondsrugweg wegens het rijden onder invloed. De man blies op het bureau 465 ugl. Van deze beginnende bestuurder is het rijbewijs ingevorderd.

ZUIDLAREN Een 36-jarige man uit Zuidlaren is aangehouden op de Havenstraat wegens het rijden onder invloed. De man blies 390 ugl. Van deze beginnende bestuurder is het rijbewijs ingevorderd.

Meisje licht gewond na ongeval
MEPPEL Een 6-jarig meisje uit Meppel raakte zaterdagmiddag gewond bij een ongeval op de Valerialaan. Zij fietste vanuit de Egelantier de Valeriaan op en zag een 33-jarige bestuurder van een auto uit Meppel over het hoofd. Het meisje is met schaafwonden naar het ziekenhuis gegaan voor controle. Haar letsel leek mee te vallen.

Bestuurster aangehouden
COEVORDEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 39-jarige vrouw uit Vroomshoop aangehouden op de N34 bij Coevorden. De vrouw viel op door haar rijgedrag. Een getuige had bij de politie gemeld dat de bestuurster meerdere malen op de verkeerde weghelft reed en bijna frontale aanrijdingen had veroorzaakt. De politie is achter de vrouw gaan rijden en gaf een stopteken. De vrouw reageerde daar niet op. Daarop zijn de agenten voor de vrouw gaan rijden om haar tot stoppen te manen. Bij de staandehouding is van de vrouw een blaastest afgenomen. Ze bleek niet te veel te hebben gedronken. De bestuurster verklaarde dat ze aan het bellen was. Omdat ze zich niet kon legitimeren is ze meegenomen naar het politiebureau. Tegen haar is verbaal opgemaakt.

Brand in leegstaande boerderij
EURSINGE Zaterdagmorgen is brand uitgebroken in een leegstaande boerderij aan de Kraloërweg. De vlammen kwamen door het dak naar buiten. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Jongen aangehouden wegens mishandeling
HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige jongen uit Zuidwolde aangehouden op verdenking van mishandeling. De jongeman zou volgens getuigen met een glas hebben gegooid in een horecagelegenheid aan de Grote Kerkstraat. Twee mensen raakten daarbij gewond in hun gezicht en zijn voor behandeling naar de eerste hulp gegaan. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Drie mannen aangehouden

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag zijn drie mensen aangehouden wegens mishandeling en bedreiging. Het gaat om een 20-jarige man uit Emmen, een 24-jarige man uit Hoogeveen en een 23-jarige man uit Hoogeveen. De drie zouden betrokken zijn geraakt bij een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Grote Kerkstraat. Daarbij is ook een medewerker van het café bedreigd en een agent beledigd. De aanleiding is nog onbekend. De politie onderzoekt wie welke rol heeft gehad in het geheel.

Politie controleert in het verkeer

DRENTHE Tijdens de TT is ook de VROS-auto ingezet. VROS staat voor Video Registratie Onopvallende Surveillance. Van bestuurders worden videobeelden opgenomen over hun rijgedrag. Doel is om de bestuurder te laten zien hoe zij deelnemen aan het verkeer en wat de gevolgen kunnen zijn. Op diverse plaatsen rondom Assen is deze auto de afgelopen ingezet om te controleren in het verkeer. Politie Drenthe, Friesland, Groningen en KLPD werken daarin samen. De auto wordt ingezet om toezicht te houden op excessen in het verkeer. Zo werd zondagmorgen rond 11.15 uur een motorrijder aangehouden op de weg tussen Hooghalen en Assen (ter hoogte van Graswijk). Hij reed 162 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De resultaten van de inzet van de VROS-auto van donderdag tot en met zaterdag zijn:

28 x snelheid

12 x bellen

5 x invordering rijbewijs snelheid (02 x Educatieve Maatregel Gedrag)

5 x horizontale kentekenplaat

3 x gordel

2 x kleven

2 x doorgetrokken streep

1 x rechts inhalen

1 x rijden over vluchtstrook

1 x getint glas

1 x gevaarlijk invoegen

1 x inhaalverbod vrachtwagens

1 x roodlicht

1 x achteruit rijden vluchtstrook

1 x keren op de autoweg

Bestemd voor de media
Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.