Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 27 juni 12:10

Utrecht, 27-06-2010

Man op bromfiets komt ten val

WOERDEN Een man moest vrijdagmiddag naar het ziekenhuis na een val van zijn bromfiets.

Op vrijdagmiddag 25 juni reed een 29-jarige Woerdenaar rond 16.30 uur op de Molenvlietbaan. Hij raakte een stoeprand en kwam daardoor ten val. De politie kwam ter plaatse; vervolgens bracht een ambulance hem naar het Hofpoortziekenhuis. De man reed volgens eigen zeggen minder dan 50 km/u.

Man aangehouden wegens rijden onder invloed

WOERDEN De politie hield in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 juni een man aan wegens rijden onder invloed.

Omstreeks 00.10 uur kreeg de politie melding van een voertuig op de Hollandbaan dat slingerend over de weg reed. De politie hield de 32-jarige bestuurder uit Bodegraven staande en liet hem blazen, waarop hij werd aangehouden. Op het politiebureau werd een ademanalyse afgenomen. Hieruit kwam een alcoholwaarde van 860 ug/l. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Er is proces verbaal tegen hem opgemaakt.

Brandstichting in bestelbus en vuilcontainers

MAARSSEN Zondagochtend werden een bestelbus en twee vuilcontainers in brand gestoken. De politie doet onderzoek naar brandstichting.

Op zondag 27 juni kreeg de politie rond 3.45 uur melding dat een bestelbus in brand stond op de Zwanenkamp in Maarssen. Even later werd gemeld dat verderop in dezelfde straat twee klikos afbrandden. Aangezien het busje dicht bij een woning stond hebben de agenten de brand meteen geblust. De brandweer stelde later vast dat het om brandstichting ging. De politie stelt een onderzoek in. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen via telefoonnummer 0900-8844.

Zware mishandeling bij feest in Kockengen

KOCKENGEN Een uit de hand gelopen feestje leidde zondagochtend vroeg tot aanhoudingen voor mishandeling en bedreiging.

Rond 00.40 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij bij een feest in Kockengen. Het feest, waar ongeveer 60 jongeren tussen de 15 en 18 jaar waren, kreeg een vervelende wending toen een van de aanwezige ouders, een 42-jarige man uit Vleuten, geslagen werd met een fles. Deze persoon is onderzocht door ambulancepersoneel. De verdachte, een 17-jarige jongen uit Maarssen, ging er vandoor en kon later worden aangehouden door agenten. Een andere jongen (20 jaar, Maarssen) werd aangehouden voor bedreiging. Het feest is direct na het incident afgelast.

Drie personen aangehouden na wildplassen

OUDEWATER In de vroege ochtend van zondag 27 juni zijn drie personen aangehouden voor belediging en het niet willen afgeven van een identiteitsbewijs.

Rond 2.30 uur zagen agenten in de Oude Huijgensteeg een wildplasser en drie andere personen. Omdat de wildplasser (leeftijd en woonplaats onbekend) geen identificatie wilde afgeven werd hij aangehouden. Twee personen die erbij stonden, een vrouw van onbekende leeftijd en woonplaats en een 27-jarige man uit Leiden, bemoeiden zich ermee. Zij werden aangehouden voor respectievelijk het niet tonen van een identiteitsbewijs en belediging en zijn overgebracht naar het arrestantencomplex voor verhoor.

Auto over de kop

MIJDRECHT In de nacht van zaterdag op zondag is een auto over de kop gevlogen op de Westerlandweg. Er waren geen gewonden.

Rond 00.30 uur op zondag 27 juni werd de politie naar de Westerlandweg geroepen omdat er een auto op de kop lag. De 21-jarige bestuurder uit Utrecht was uit de bocht gevlogen. Na een blaastest bleek dat hij onder invloed was, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse wees een waarde van 955 ug/l uit, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man was een beginnend bestuurder.