Politie IJsselland

Controles en toezicht tijden TT zaterdag

IJsselland, 27-06-2010

Tijdens de TT dag 26 juni 2010 werd door Politie IJsselland in samenwerking met het KLPD voor de volgende overtredingen bekeurd of proces-verbaal opgemaakt.

42 x overschrijden max. snelheid meer dan 30 km.

30 x overschrijden doorgetrokken streep.

1 x negeren inhaalverbod.

5 x niet handsfree bellen.

5 x niet dragen autogordel

2 x rijden door rood licht.

3 x rijden onder invloed van alcohol

4 x onleesbaar kenteken.

1 x rijden op vluchtstrook

NB:

Van 5 bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd in verband met snelheid en rijden onder invloed.

Controles werden verricht d.m.v. videovoertuigen, lasergun en alcoholcontroles, evenals door de inzet van de politiehelikopter van de Dienst Luchtvaart van het KLPD.

Door de bemanning van de helikopter, met een videosurveillant van de politie IJsselland aan boord, werd een bestuurder van een personenauto gesignaleerd die over de vluchtstrook reed. Hem gevolgd vanuit de lucht om er een politievoertuig op de grond bij te praten Hij reed zeker 3 km op de A28 over de vluchtstrook. Bij het zien van een politieauto reed hij ongemerkt achter de politieauto de A32 op om daar bij de eerste afslag te keren en weer de A28 op te rijden om weer kilometers over de vluchtstrook te rijden. Inmiddels werd een videomotor erbij gehaald en nog een opvallende motor. Zij hebben de bestuurder staande gehouden wat veel opgestoken duimen van bestuurders in de file op de A-28 opleverde. Bij de staandehouding bleek deze gedronken te hebben. Deze Belgische bestuurder weigerde de blaastest op straat. Hij verzette zich bij de aanhouding. Aan het bureau blies hij 645 ug/l en zijn rijbewijs werd dus ingevorderd.