Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 13.35 uur

Utrecht, 27-06-2010

Drie jongens aangehouden op verdenking van insluiping

DEN DOLDER Vrijdagavond 26 juni kwamen drie jongens onder het mom van een collecte met verkeerde bedoelingen een woning binnen.

De politie werd rond 20.50 uur gevraagd naar de Paltzerweg te gaan. De verdachten, een 15-jarige jongen uit Maarssen, een 16-jarige uit Utrecht en een 16-jarige uit Breukelen, hadden zich voorgedaan als verkopers van ansichtkaarten voor de Leukemiestichting. Ze hadden bij meerdere huizen aangebeld. Toen de agenten arriveerden, renden twee van de jongens weg. Ze zijn alledrie aangehouden op verdenking van inbraak. De politie heeft het voorval in onderzoek en zoekt eventuele getuigen of mede-gedupeerden. Meldingen kunnen worden gedaan bij de politie van district Binnensticht via telefoonnummer 0900-8844.

3-jarig meisje valt uit raam eerste verdieping

ZEIST Een kind viel zaterdagochtend uit een raam op de eerste verdieping van haar ouderlijk huis.

Rond 8.30 uur op zaterdag 26 juni kreeg de politie melding dat een kind uit het raam van een woning aan de Schubertlaan was gevallen. Het kind had kans gezien het raam open te maken en hing er uit. Op het moment dat de moeder naar boven rende viel ze. Ze is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Aanrijding op A28 bij Soesterberg

SOESTERBERG Zaterdagochtend vond een aanrijding tussen twee autos plaats op de A28. Daarbij liep een persoon lichte verwondingen op.

Rond 8.45 uur reden beide bestuurders, een 59-jarige man uit Nieuwegein en een 33-jarige man uit Rotterdam, op de A28 ter hoogte van Soesterberg. Waarschijnlijk zorgde de opkomende zon voor verminderd zicht, want de Nieuwegeiner zag zijn voorligger te laat, waarop een kop-staartbotsing volgde. De 59-jarige man werd naar het ziekenhuis vervoerd voor controle, waar bleek dat hij enkele schaafwonden had opgelopen.