Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 13.10 uur

Utrecht, 27-06-2010

Woningbrand op zolderverdieping

WOUDENBERG Vrijdagavond ontstond een brand op de zolderverdieping van een woning aan het Laanzicht. Er vielen geen gewonden.

Op vrijdag 25 juni omstreeks 21.30 uur kreeg de politie melding van een woningbrand op de zolder van een twee-onder-een-kapwoning aan het Laanzicht. Alle bewoners moesten het huis verlaten. De brandweer kon vrij snel het sein brand meester geven maar kon geen duidelijke oorzaak vinden voor de brand.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT De politie hield zaterdagochtend een man aan voor rijden onder invloed.

De 22-jarige man uit Amersfoort reed op zaterdag 26 juni rond 4.00 uur op de Vlasakkerweg. Surveillerende agenten hielden hem staande en na een blaastest werd hij aangehouden. Ademanalyse wees een alcoholgehalte van 695 ug/l uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Ruim 3300 voertuigen op A1 gecontroleerd op snelheid

HOOGLAND Zaterdagmorgen 26 juni hield de politie een snelheidscontrole op de A1 bij Hoogland.

Tussen 6.00 en 9.30 uur werden 3323 voertuigen gecontroleerd met behulp van een radarsnelheidscontrole. 340 voertuigen waren in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 158 km/u, waar 120 is toegestaan.

Fietser aangereden door auto

AMERSFOORT Zaterdag 26 juni reed een auto een fietser aan op de Afrikaring.

Rond 18.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding, waarbij een fietser gewond was geraakt. De 34-jarige bestuurder uit Amersfoort had de fietser over het hoofd gezien. Het slachtoffer, een 54-jarige vrouw uit Amersfoort, was op de voorruit terechtgekomen en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Veelpleger aangehouden wegens heling

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag hielden mountainbikers van de politie een man aan op verdenking van heling.

Zondag 27 juni rond 00.15 uur surveilleerden de mountainbikers op de Varkensmarkt. Zij zagen de 28-jarige man uit Soest rijden op een damesfiets zonder slot. Dit trok de aandacht van de agenten, die hem vervolgens staande hielden. De fiets bleek te zijn gestolen en de man staat bij de politie bekend als veelpleger. Hij is ingesloten voor verhoor.

Motorrijder rijbewijs kwijt wegens 79 km/u te hard

AMERSFOORT Zaterdag 26 juni werd een motorrijder aangehouden op de Rondweg-Zuid omdat hij 79 km/u harder reed dan de toegestane snelheid.

Rond 17.00 uur reed een onopvallend videovoertuig van de verkeerspolitie achter de man, die 159 km/u reed waar hij maximaal 80 km/u mocht rijden. De man, 48 jaar uit Soest, werd aangehouden en moest zijn rijbewijs inleveren. Hij dacht dat hij op de snelweg reed en daarom harder mocht rijden.