Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 27 juni

Alkmaar, 27-06-2010 o 12.00 uur

Alcoholcontroles

Heerhugowaard, zondag 27 juni

Op zondagmorgen werd tussen 01.15 en 03.00 uur een korte alcoholcontrole gehouden op de Middenweg in Heerhugowaard. Van de 38 gecontroleerde bestuurders bleker er vier teveel gedronken te hebben. In drie gevallen werd zelf het rijbewijs ingevorderd. Aan de controle werd deelgenomen door zes politiemedewerkers.

De bestuurder met het hoogste alcoholpercentage was een 45-jarige Heerhugowaarder op een snorfiets. Hij blies 770 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve ruim acht maal het voor hem geldende maximum.

Regio, zondag 27 juni

Ook op andere plaatsen in de regio werden alcoholcontroles gehouden. Een opsomming van de ernstigste gevallen:

Alkmaar, zondag 27 juni om 03.30 uur Een 24-jarige scooterrijder uit Heerhugowaard was gevallen op de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar. De man blies 770 ug./l. Zijn rijbewijs kon niet worden ingevorderd omdat hij geen rijbewijs bleek te hebben.

Blokker, zaterdag 26 juni om 11.30 uur een 67-jaige man uit Schellinkhout botste op zaterdagmorgen tegen een stilstaande auto op de Westerblokker in Blokker. Hij stopte niet om de schade te regelen, maar reed door. De eigenaar van de aangereden auto achtervolgde hem en waarschuwde de politie. Even verderop kon de man worden aangehouden. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 900 ug/l, ruim vier maal het wettelijk maximum van 220 ug/l. De man bleek al sinds 2004 niet meer in het bezit te zijn van een rijbewijs. Zijn auto werd in beslaggenomen.

Berkhout, zondag 27 juni om 03.40 zag de politie een 37-jarige man uit Berkhout in zijn woonplaats op de Kerkebuurt rijden. Toen de politie hem wilde controleren deed de man de portieren van zijn auto op slot en ging achterin liggen slapen. De politie waarschuwde de Wegenwacht die de portieren kon openen. De man bleek alcohol te hebben gebruikt Hij blies 825 ug/l, bijna vier maal het wettelijk maximum. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Tuitjenhorn, zondag 27 juni om 02.00 uur Op het Kalverdijkerlaantje in Tuitjenhorn zag de politie een 18-jarige jongen uit Sint Maarten op een snorfiets rijden. Hij voerde geen verlichting en werd gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt en blies 505 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve bijna zes maal het voor hem geldende maximum.

Heerhugowaard, vrijdag 25 juni om 22.50 uur- De politie controleerde een 43-jarige Heerhugowaarder in een personenauto op het Raadhuisplein in zijn woonplaats. De man blies 700 ug/l. Ruim drie maal het maximum van 220 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Graft, zondag 27 juni om 03.40 uur Op de Groeneweg in Graft trof de politie een 17-jarige Amsterdammer op een bromfiets. Hij blies 525 ug/l. Omdat het een beginnend bestuurder was blies hij bijna zes maal het voor hem geldende maximum van 90 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Controles rond TT Assen

Wieringermeer, donderdag 24 juni

Op donderdag werd tussen 07.40 en 21.00 uur op snelheid gecontroleerd op de A7 in de Wieringermeer. In totaal werden 9482 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 1573 sneller dan de toegestane 120 km per uur. Overtredingspercentage 17 %. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 210 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Op vrijdag werd tussen 16.00 en 22.00 uur gecontroleerd op de A7. Van de 6850 passanten reden er 796 te snel. Overtredingspercentage 12%. De snelste reed toen 187 km per uur. De controles werden uitgevoerd met een radarapparaat waarbij de overtredingen fotografisch vast werden gelegd. Overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Ook werden rijdende controles uitgevoerd met onopvallende autos en motoren. Bij deze controles moesten vier automobilisten hun rijbewijs inleveren omdat zij meer dan vijftig kilometer te hard reden. Op vrijdagmiddag omstreeks 16.40 uur reed een 28-jarige man uit Hippolytushoef 181 km per uur. Even later, om 17.20 uur haalde en 46-jarige Medemblikker 177 km per uur. Beide bestuurders werden aan de kant gezet en moesten direct hun rijbewijs inleveren. Beide bestuurders werden gecontroleerd op de A7 bij Wieringerwerf. Op vrijdagavond om 19.45 uur werd op de Afsluitdijk bij Cornwerderzand een 34-jarige man uit Utrecht geklokt op 178 km per uur. Hij raakte ook zijn rijbewijs kwijt. De laatste en tevens snelste automobilist raakte op zaterdagavond om 18.55 uur zijn rijbewijs kwijt op de A7 onder Wieringerwerf. Hier reed hij 182 km per uur.

Politie vordert rijbewijzen in

Regio, zaterdag 26 juni

Twee bestuurders zijn hun rijbewijs kwijtgeraakt omdat zij meer dan vijftig kilometer te snel reden. De controles maakte geen deel uit van het extra toezicht op verkeer van en naar de TT in Assen. Het ging hier om reguliere snelheidscontroles die door de politie bijna dagelijks worden gehouden op verkeersgevaarlijke plaatsen en op plaatsen waar hoge snelheid overlast geeft.

Op vrijdagavond omstreeks 18.00 uur reed een 40-jarige man uit Zaandam 135 km per uur op de Medemblikkerweg in Wieringerwerf. Hier mag slechts 80 km per uur gereden worden. Op zaterdagmorgen omstreeks 00.50 uur zag de politie een 47-jarige Amsterdammer in een personenauto voorbij rijden op de N245 naar Schagen. Ter plaatse mag 80 km per uur gereden worden. De verdachte reed met een behoorlijke snelheid over de kruising bij Warmenhuizen. Bij het volgen van de verdachte werden snelheden geklokt van 170 km per uur, terwijl de verdachte nog op de politieauto uitliep. In Schagen kon de man aan de kant gezet worden.

Brand in duingebied Texel

De Koog, vrijdag 25 juni

Op vrijdagmiddag bleek er brand te zijn uitgebroken in een stuk duingebied aan de Ruigendijk in De Koog. Twee 14-jarige jongens uit De Koog en Den Burg verklaarden dat zij stiekem met vuurwerk hadden zitten spelen toen het vuurwerk het helmgras in brand zette. De jongens konden het vuur niet doven en belden vervolgens de brandweer. De brandweer wist het vuur snel onder controle te krijgen. In de loop van de avond begon het vuur echter opnieuw, waarna de brandweer voor een tweede keer uitrukte.

Vechtpartij: twee aanhoudingen

Den Helder, zondag 27 juni

Op zondagmorgen omstreeks 04.40 uur werd de politie bij een vechtpartijtje geroepen op het grasveld bij de Koningstraat in Den Helder. De aanwezige personen werden door de politie weggestuurd. Een persoon, een 28-jarige man uit Den Helder, bleef echter vervelend aanwezig. Na hem meerdere malen te hebben gewaarschuwd, werd hij aangehouden. Toen twee politiemensen met hem bezig waren, kwam een 17-jarige jongen uit Den Helder op de politiemensen aflopen en probeerde hen in het gezicht te schoppen. Hij mistte de eerste politiemedewerker, maar trof de tweede op het hoofd. De politieagent liep geen letsel op omdat hij een fietshelm droeg (biker). De jongen werd hierop ook aangehouden.

Diefstal fiets

Hoorn, vrijdag 25 juni

Op vrijdagavond zag de eigenares van een damesfiets haar karretje voorbijkomen op de Zwaagmergouw in Hoorn. Zij hield de 18-jarige uit Zwaag afkomstige bestuurder aan en belde de politie. Bij controle bleek de fiets inderdaad gestolen te zijn. Het slot was doorgeslepen. De bestuurder verklaarde te weten dat de fiets van diefstal afkomstig was. Hij had hem gekocht voor 50 euro. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt wegens heling. De politie stelt een onderzoek in naar de verkoper van de fiets.

Inbraak in woning

Schagen, zondag 27 juni

Op zondagmorgen omstreeks 02.50 uur bleek er te zijn ingebroken in een woning aan de Dorpen in Schagen. De bewoner kwam thuis na een avond stappen. In zijn woning trof hij twee of drie inbrekers aan, waarvan hij er een te pakken kreeg. Deze wist echter los te komen en verdween met een snoekduik door een opengebroken raam. De inbrekers vluchtten in de richting van het park bij de Spartahal. Een onderzoek in de omgeving, waarbij een speurhond werd ingezet, leverde geen verdachten op. In de achtertuin bij de woning werden een aantal goederen teruggevonden die klaar lagen om meegenomen te worden. Uit de woning verdween uiteindelijk wat geld en bankpasjes.

Politie houdt drie verdachten woninginbraak aan

Alkmaar, zaterdag 26 juni

Op zaterdagmiddag omstreeks 17.15 uur hield die politie drie mannen aan wegens inbraak in een woning. De politie kreeg een melding, dat er werd ingebroken in een woning aan de Mesdaglaan in Alkmaar. De verdachten zouden drie mannen zijn, gekleed in donkere kleding. Zij zouden via de achtertuin proberen om de woning binnen te komen. Ter plaatse trof de politie de drie mannen aan. Zij werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het ging om mannen van 28 en 30 jaar uit Nieuwegein en een 23-jarige Fransman. Bij controle bleek dat hij een achterraam van de woning hadden geprobeerd open te breken. De mannen bleken ook inbrekersgereedschap bij zich te hebben. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Politie vindt harddrugs bij verdachte

Hoorn, vrijdag 25 juni

Op vrijdagavond werd een 28-jarige man uit Hoorn het politiebureau in Hoorn binnengebracht in verband met een mogelijke bedreiging. Bij het fouilleren trof de politie in zijn kleding drie zakjes aan. In twee zakjes zaten in totaal 23 bolletjes harddrugs. In het derde zakje zat wit poeder. De zakjes zijn in beslag genomen en worden technisch onderzocht. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

Schagen, zondag 27 juni

Op zondagmorgen omstreeks 01.15 uur werd de politie op de Nieuwstraat in Schagen aangesproken door een 15-jarig meisje uit Anna Paulowna met een bloedend gezicht. Zij verklaarde door een vrouw met een glas in haar gezicht te zijn geslagen. Op basis van het opgegeven signalement ging de politie op zoek en trof de 26-jarige uit Schagen afkomstige vrouw even verderop, waar zij belaagd werd door een groep van ruim twintig personen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij verklaarde wel te hebben geslagen, maar niet met een glas. Reden van de klap was dat het slachtoffer een ander meisje ontzettend aan het pesten was.

Politie bekeurt voor afvalverbranding

Oudkarspel, zaterdag 26 juni

Op zaterdagmorgen bekeurde de politie een 69-jarige man uit Oudkarspel wegens het verbranden van afval. De man had achter een woning aan de Diepsmeerweg een groot metalen vat staan waar hij regelmatig hout in verbrandde. De man verkeerde in de veronderstelling dat dit mocht. Het verbranden van afval is echter verboden, zeker in dit geval waarbij sprake was van geverfd hout.

Onwel door GHB

Schagen, zaterdag 26 juni

Op zaterdagmorgen omstreeks 00.15 uur meldde een horecamedewerker dat een persoon in een café aan de Markt in Schagen totaal van de wereld was. Ter plaatse bleek het te gaan om een 25-jarige inwoner van Schagen die door de gewaarschuwde ambulance voor behandeling overgebracht werd naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Vrienden van de man gaven aan dat er sprake was van GHBgebruik. Zij zeiden er helemaal klaar mee te zijn, omdat het slachtoffer zo langzamerhand ieder weekend van de EHBO gehaald moest worden.

Vrouw gered door omstanders

Hoogkarspel, zaterdag 26 juni

Geen moment twijfelden twee passanten toen zij een booster met bestuurster in het water zagen liggen van de sloot naast het fietspad van de Drechterlandseweg in Hoogkarspel. De 65-jarige uit Wervershoof afkomstige boosterbestuurster had met haar booster over het fietspad gereden toen zij door nog onbekende oorzaak naast het fietspad terechtgekomen was. De booster was van het talud afgereden en in de sloot terecht gekomen. Een toevallig passerende fietster en een automobiliste gingen direct het water in om de vrouw op het droge te helpen. Hierbij werden ze geholpen door een politiepatrouille die even later ook de plaats van het ongeval passeerde. Het slachtoffer is met onbekend letsel voor onderzoek vergebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Hoe lang zij in het water heeft gelegen is niet bekend.

Aanrijding met letsel

Alkmaar, vrijdag 25 juni

Op vrijdagavond omstreeks 18.25 uur reed een 48-jarige vrouw uit Den Helder in een personenauto over de Geestersingel. Zij had niet gezien dat een auto, bestuurd door een 44-jarige Alkmaarder, voor haar stil stond. Zij reed er met een snelheid van ongeveer 60 km per uur achterop. De vrouw liep letsel op en werd met borstklachten overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. De bestuurder van de aangereden auto raakte niet gewond.

Aanrijding met letsel (2)

Twisk, zaterdag 26 juni

Op zaterdagmiddag omstreeks 16.40 uur reed een 20-jarige vrouw uit Twisk op een bromfiets over de Beukelaan in haar woonplaats. Vanaf de andere kant kwam een 52-jarige Opperdoeser, ook op een bromfiets. Omdat er een auto met aanhanger langs de weg geparkeerd stond, kwamen beiden op dezelfde weghelft terecht. Hier vond een frontale botsing plaats. De man liep slechts schaafwonden op. De vrouw had heupletsel en werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Aanrijding met letsel (3)

Alkmaar, zaterdag 26 juni

Op zaterdagavond omstreeks 19.30 uur was een 11-jarig jongetje uit Alkmaar aan het spelen op de Kompasweg in zijn woonplaats. Hij liep hard weg voor zijn vriendjes die waterballonnetjes hadden. Hij liep zonder uit te kijken tussen geparkeerd staande autos de rijbaan op. Hier kwam net een 21-jarige vrouw uit Alkmaar in een auto aanrijden. Zij botste tegen het jongetje aan. Het jongetje moest met een beenbreuk worden overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Waterballet

Alkmaar, zondag 27 juni

Op zondagmorgen werd de politie bij een woning aan de Karveelstraat in Alkmaar geroepen waar sprake zou zijn van wateroverlast. Door het raam van de voordeur konden de politiemedewerkers zien dat het in de woning volledig blank stond. Het water kwam van de trap af naar beneden. Om binnen te komen werd de voordeur geforceerd. Onderzoek wees uit dat de CV-ketel op zolder aan de vulslang vast zat. Zowel de tapkraan als de kraan van de CV stonden open. Hierdoor was het CV-systeem op meerdere plaatsen gaan lekken. De politie heeft de hoofdkraan afgesloten en de eigenaar en bewoner in kennis gesteld.