Politie Haaglanden

persberichten 27 juni

haaglanden, 27-06-2010

Slachtoffer auto-inbraak houdt daders aan
Den Haag- Een 21-jarige Hagenaar hield zaterdag 26 juni om 00.45 uur samen met een vriend, twee mannen vast die in zijn auto hadden ingebroken. De vriend van de auto-eigenaar had gezien dat de twee een ruit insloegen en uit de auto een navigatiesysteem en radio wegnamen. Samen hielden ze de mannen vast en alarmeerden de politie, die het tweetal (55 en 29 jaar uit Den Haag) van hen overnam en aanhield. Zij zitten nog vast voor verhoor.

Jongen tegen tram
Den Haag Een 17-jarige jongen raakte zaterdag 26 juni om 13.30 uur gewond bij een aanrijding met een tram. De trambestuurder verklaarde dat de jongen op de Paul Krugerlaan, ter hoogte van de Reitzstraat was de jongen voor de tram sprong en hij een aanrijding niet meer kon vermijden. De ambulance bracht de 17-jarige Hagenaar met verschillende gebroken ribben naar het ziekenhuis.

Man met vuurwapen op zak
Den Haag De politie kreeg zaterdag 26 juni om 02.40 uur de tip dat een man over de Laan liep die een vuurwapen op zak had. Hierop hielden drie agenten met getrokken wapen en in kogelwerende vesten, de man aan. Hij had inderdaad een vuurwapen op zak. De 41-jarige Hagenaar verklaarde het wapen van een jongen die hem daarmee bedreigd zou hebben. De Hagenaar zit nog vast en de politie onderzoekt de zaak verder.

Waterstroom uit kantoorpand; 2050 hennepplanten Den Haag Politie en brandweer ontdekten zaterdag 26 juni om 10.20 uur een grote hennepkwekerij in een kantoorpand aan de Zonweg. De hulpdiensten waren naar de Zonweg geroepen omdat er een grote hoeveelheid water vanuit het kantoorpand weg opstroomde. Omdat ze de oorzaak van de watervloed wilden achterhalen, betraden ze het pand en zagen direct de hennepkwekerij van 2.050 planten. Alle planten en de kwekerij zelf werden vernietigd. Het energiebedrijf constateerde diefstal van stroom. Agenten hielden twee mannen (66 en 54 jaar uit Den Haag en Leidschendam) aan in verband met deze zaak.

Brandstichters ervandoor in boot
Den Haag Buurtbewoners en brandweer blusten zaterdag 36 juni om 21.15 uur een bermbrand vlakbij de Kapelaan Mereboerweg. Vier jongens zouden dit vuur aangestoken hebben en daarna in een rode boot weggevaren zijn. Een agent vond één van de jongens bij de tramhalte aan de Kraaijensteinlaan, en hield de 16-jarige jongen aan. Drie agenten op een mountainbike zochten de omgeving nog af naar de andere jongens uit de boot, maar konden hen niet meer vinden. Drie kwartier later meldden zij zich echter zelf op het politiebureau. Het viertal kreeg een proces-verbaal, waarvan hun ouders op de hoogte werden gesteld.

Tweede aanrijding in vier dagen
Leidschendam De politie nam zaterdag 26 juni om 16.45 uur auto en rijbewijs van een 69-jarige Hagenaar in beslag. De man had een aanrijding veroorzaakt op de kruising van de Dr van de Stamstraat met de Voorburgseweg. Hij had geen voorrang verleend en kwam verward over. Bij controle bleek dat de man op 22 juni jl ook al betrokken was bij een aanrijding op de Bezuidenhoutseweg, waarna hij ook nog eens doorreed. In overleg met de officier van justitie werden auto en rijbewijs van de man in beslag genomen.

Winkeldief bedreigt medewerker met mes
Rijswijk Een 21-jarige winkelmedewerker betrapte zaterdag 29 juni om 16.20 uur een winkeldief in de kledingwinkel waar hij werkt. De medewerker rende achter de winkeldief aan toen het alarm van de detectiepoort afging. De man vluchtte via de Steenvoorderlaan in de richting van het station. Tijdens de achtervolging bedreigde de man de winkelmedewerker met een mes, waarop hij de achtervolging staakte. Het gaat om een jongeman van ongeveer 1.60-1.70m lang, vermoedelijk van Noord-afrikaanse of Zuid-Europese afkomst, licht getint. Hij heeft half lang zwart haar tot aan de nek, iets meer dan een stoppelbaard. Hij droeg een donkerblauw T-shirt een lichte spijkerbroek. De politie heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of heeft u informatie die kan helpen de dader op te sporen? Belt u dan met de recherche van Bureau Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Neemt u dan contact op via M. op nummer 0800-7000.

Vechtpartij; één gewonde, twee aanhoudingen
Naaldwijk Een 18-jarige jongen uit s-Gravenzande raakte zondag 27 juni om 02.45 uur gewond bij een vechtpartij op de Verdilaan. Een groepje jongens dat de klappen uitgedeeld zou hebben was weggevlucht. Op basis van het signalement dat het slachtoffer en getuigen aan de politie gaven, hielden agenten even later een 16-jarige jongen uit Hoek van Holland aan. Camerabeelden hadden de vechtpartij vastgelegd. Via camerabeelden kwamen agenten een tweede verdachte die betrokken was bij de vechtpartij op het spoor en hielden ze een18-jarige Hagenaar aan bij een bushalte. Hij had verse schaafwonden op zijn knokkels en zit nog vast voor verhoor.

Buurtprevent krijgt klap
s-Gravenzande Een 17-jarige jongen uit s-Gravenzande deelde zondag 27 juni om 00.45 uur een klap uit aan een buurtprevent, die hem aansprak op zijn vervelende gedrag. De (dronken) jongen liep te schelden en maakte obscene gebaren. Toen een 53-jarige buurtprevent hem aansprak, deelde de jongen een klap uit en ging er daarna vandoor. Agenten hielden hem even later aan. Hij slaapt op het politiebureau eerst zijn roes uit, en wordt daarna verhoord.

Auto over de kop
De Lier Een 16-jarige jongen uit Delft raakte zaterdag 26 juni om 13.00 uur gewond aan zijn pols toen de auto waar hij in zat op de Zijtwende over de kop ging. De 19-jarige bestuurder uit Schipluiden raakte de macht over het stuur kwijt, raakte een betonnen wegmarkering en daardoor sloeg de auto op de kop. De bestuurder raakte niet gewond en een blaastest wees uit dat hij nuchter was. De verkeerspolitie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Voor de zesde keer betrapt
Delft Surveillerende agenten zagen zondag 27 juni om 03.00 uur een auto slingerend over de weg rijden. Op het Dirk Costerplein namen zij bij de bestuurder een alcoholtest af, maar overmatig alcoholgebruik bleek niet de oorzaak van het rijgedrag van de 40-jarige man uit Delft. Bij controle bleek de Delftenaar niet in het bezit van een rijbewijs en bleek bovendien dat het niet de eerste keer was dat hij betrapt werd op het rijden zonder rijbewijs. Politiegegevens wezen uit dat dit in totaal de zesde keer was en dit jaar de derde keer. Aangezien hij afgelopen drie keer in dezelfde auto was betrapt, namen de agenten na overleg met de officier van justitie de auto in beslag.

Man beroofd
Delft de politie hield zaterdag 26 juni een 19-jarige Delftenaar aan, als betrokkenen bij een beroving en omdat in zijn auto bolletjes cocaïne werden gevonden. Een 29-jarige man uit Delft alarmeerde om
01.10 uur de politie, omdat hij op de Van der Horststraat door een groepje van vier mannen was geslagen en beroofd van zijn portemonnee. Getuigen vertelden de agenten het kenteken van een auto, waar de daders in gevlucht waren. Agenten vonden de auto even later op het Poptahof terug. De motor was nog warm en de agenten vonden in de auto diverse bolletjes cocaïne. Daarop namen ze de auto in beslag. Terwijl men bezig was de auto weg te slepen, meldde zich de 19-jarige Delftenaar die aangehouden werd, omdat hij verklaarde inzittende te zijn geweest van de auto. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Direct betalen, alstublieft
Delft Een 28-jarige vrouw uit België moest vrijdag 25 juni om 23.45 uur direct op politiebureau Delft haar boetes met een totaalbedrag van 746 euro betalen. Surveillerende agenten zagen haar op de A13 met hoge snelheid rijden en op heel korte afstand van haar voorgangers kleefde. Hiervoor kreeg zij twee boetes, die ze op het bureau direct moest betalen.

Te veel op, rijbewijs kwijt
Zoetermeer Een 27-jarige Zoetermeerder moest zondag 27 juni om 01.35 uur zijn rijbewijs inleveren omdat hij reed terwijl hij te veel gedronken had. Surveillerende agenten zagen hem wegrijden bij een fastfoodrestaurant aan de Oostweg, zonder verlichting. Ook zagen ze dat hij moeite had de bocht te nemen. Ze lieten de Zoetermeerder een blaastest doen, met 635 ugl als resultaat. Op het politiebureau maakten de agenten proces-verbaal op en namen zijn rijbewijs in. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille).

Dronken automobilist zonder rijbewijs veroorzaakt aanrijding Zoetermeer Een 27-jarige man uit Utrecht maakte het zaterdag 26 juni om 11.05 uur wel heel bont in het verkeer. Hij nam zonder toestemming te vragen de auto van kennissen van hem mee en veroorzaakte daarmee op de A13 een aanrijding. Niemand raakte daarbij gewond, maar de man uit Utrecht reed wel door zonder de schade af te handelen of zijn identiteit achter te laten. Wel liet hij wat anders achter op de plaats van het ongeval, de kentekenplaat van de auto was door de aanrijding van de auto afgevallen. Korte tijd daarna belde een agent van Bureau Ypenburg/Leidschenveen, die niet in dienst was de meldkamer, omdat hij op de A12, ter hoogte van Zoetermeer achter een auto reed die erg slingerde en rookte. Ook had de auto behoorlijke schade. De agent in vrije tijd begeleidde de auto ter hoogte van Zoetermeer naar de kant. De man uit Utrecht stapte uit met een blikje bier in zijn hand. Ondertussen waren andere agenten ook gearriveerd, die de man meenamen naar het bureau en hem daar een blaastest afnamen. De man blies 1210 ugl. Hij kreeg meerdere processen-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille).