Politie Groningen

Zondag 27 juni 2010

Provincie Groningen, 27-06-2010

Winkeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmiddag in een warenhuis in de Herestraat een

58-jarige Stadjer aangehouden. Personeel had gezien dat de man veertien onderbroeken had gestolen. De verdachte, een bekende van de politie, moest mee naar het politiebureau. Daar bleek dat de winkeldief al een winkelverbod had voor het warenhuis. Na verhoor mocht hij weer naar huis. Het ondergoed werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op

Man aangehouden voor vernieling

VEENDAM De politie heeft zaterdagavond een 24-jarige Veendammer aangehouden. Politieagenten reageerden op een melding van een man die vernielingen zou aanrichten op een parkeerplaats bij het Julianapark in Veendam. Daar troffen dienders de 24-jarige amokmaker aan. Het bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Bij onderzoek bleek dat de verdachte één geparkeerde auto had beschadigd. De verdachte is ter ontnuchtering en voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist maakt brokken

WESTERBROEK De politie heeft zaterdagnacht een 42-jarige automobilist uit Annen aangehouden. Een 58-jarige bestuurder van een tractor uit Kolham met een lekke band stond stil aan zijkant van de Rijksweg West. De 42-jarige automobilist reed in volle vaart achterop de aanhangwagen van de tractor. Bij controle wees een blaastest uit dat de 42-jarige bestuurder vermoedelijk teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 2,15. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Bij de aanrijding raakte de auto van de verdachte zwaar beschadigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Autodief aangehouden

MUSSELKANAAL De politie heeft zaterdagnacht een 42-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden. Surveillerende agenten zagen de 42-jarige automobilist rijden op de Exloërweg in Musselkanaal. Hij werd even later gecontroleerd. De auto bleek als gestolen geregistreerd te staan. De verdachte had geen aannemelijke verklaring hoe hij aan de auto kwam. Bij fouillering bleek hij een stroomstootwapen bij zich te hebben. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten. De auto is in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Stadjer steelt trottoirbanden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 45-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten reageerden op een melding van diefstal vanaf een bouwterrein aan de Lijzijde. Hier troffen dienders de Stadjer aan met een kruiwagen met daarop een aantal trottoirbanden. Bij onderzoek bij zijn woning aan de Valreep, bleek dat hij er al tientallen had gestolen. Het gestolen straatmeubilair is de verdachte teruggebracht naar de bouwplaats. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor mocht de Stadjer weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer van tas beroofd

GRONINGEN - De politie doet onderzoek naar een tasjesroof die zaterdagnacht plaatsvond op de Verlengde Hereweg in Groningen. Een 65-jarige inwoner van Groningen fietste rond 00:30 uur over de Verlengde Hereweg. Toen hij ter hoogte van de Esserweg fietste, griste een onbekende man op een fiets plotseling de tas van het slachtoffer uit zijn fietsmand. De verdachte wist er met de tas vandoor te gaan in de richting van de Hereweg. De dader liet zijn fiets na de beroving achter. Het slachtoffer doet aangifte. De politie onderzoekt de beroving.

Koperdief aangehouden

STADSKANAAL De politie heeft zondagmorgen tijdens een reguliere verkeerscontrole een vermoedelijke koperdief aangehouden. De auto waarin de 24-jarige man uit Oostwold zat, werd op de N374 langs de kant van de weg gezet. De dienders zagen op de bijrijderstoel meerdere rollen elektradraad liggen. Deze zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig. Bij verder onderzoek in de auto vonden agenten ook nog inbrekerswerktuigen, een kruisboog met pijlen en meerdere hennepplanten. De Oostwolder had geen logische verklaring voor het bij zich hebben van deze spullen. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Alle aangetroffen goederen zijn in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Alcomobilist aangehouden

LEEK - Een 55-jarige automobilist uit Schiedam is zondagmorgen aangehouden. De man werd op de Auwemalaan in Leek gecontroleerd. Hij bleek onder invloed te rijden. Op het bureau werd een alcoholpromillage van 1,3 vastgesteld. De man mocht na verhoor, met een rijverbod, het bureau lopend verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer zwaar mishandeld

GRONINGEN De politie onderzoekt een zware mishandeling van een 32-jarige man uit Groningen. Getuigen troffen zaterdagnacht de zwaar gewonde Stadjer aan op het trottoir in de J.W. Frisostraat. Naar eigen zeggen zou hij even daarvoor door een onbekende man hard zijn geslagen en bedreigd. Het slachtoffer heeft door de mishandeling fikse verwondingen in zijn gezicht opgelopen. Hij is voor behandeling door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Wat de aanleiding is geweest voor het geweldsmisdrijf is nog onduidelijk. De politie heeft al getuigen gesproken maar komt graag in contact met andere getuigen die de mishandeling hebben gezien of anderszins meer informatie hebben. Zij kunnen zich melden bij Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).