Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Oosterbeker verdacht van vernielen autospiegels
Publicatiedatum: 27-6-2010 13:50:36

OOSTERBEEK - Een 16-jarige fietser uit Oosterbeek is vrijdagavond 25 juni aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling van autospiegels.

De politie werd die avond naar de Benedendorpsweg in Oosterbeek geroepen. Daar zou een omstander staan met een jongeman. De jongeman zou in een groepje hebben gefietst. Vanuit dit groepje zou tegen autospiegels zijn getrapt. De omstander had een klap gehoord, rende daarop naar waar het geluid vandaan kwam en wist de Oosterbeker aan te houden. Even later droeg hij hem over aan de gewaarschuwde politie. Inmiddels zijn twee aangiftes over vernielde spiegels binnen. (069927/069942)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hek vernield en rijbewijs ingevorderd

Publicatiedatum: 27-6-2010 13:50:13

LUNTEREN - Een 34-jarige Edenaar is zaterdagmiddag op de Postweg in Lunteren aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling van een hek. Tevens zou hij onder invloed een auto te hebben bestuurd.

Bij de politie werd gemeld dat een man een paal van een hek aan de Dorpsstraat in Lunteren aan het omzagen was. Agenten gingen ter plaatse. De agenten zagen een man in een auto wegrijden; deze persoon voldeed aan een doorgegeven signalement. De achtervolging werd ingezet en op de Postweg voldeed de bestuurder aan het gegeven stopteken. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed verkeerde (2,51 promille). De Edenaar werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod van zestien uur opgelegd Het is nog onduidelijk waarom het hek werd vernield. (070190/070215)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rijbewijzen ingevorderd

Publicatiedatum: 27-6-2010 13:48:50

EDE - Het rijbewijs van een 39-jarige Edese bromfietser is vrijdag 25 juni (rond middernacht) ingevorderd. De man werd op de Breelaan in Ede gecontroleerd. Een ademtest wees uit dat hij onder invloed verkeerde (ongeveer 1,08 promille). De Edenaar kreeg tevens een rijverbod van vier uur opgelegd.
(069928)
EDERVEEN - Een 45-jarige inwoner van Scherpenzeel werd zaterdagavond 26 juni gecontroleerd op de Oudendijk in Ederveen. Hij bleek eveneens onder invloed te verkeren (ongeveer 1,56 promille). Tevens bleek dat hij reed, terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Deze bromfietser kreeg een rijverbod van acht uur opgelegd. (070327)
WAGENINGEN - De politie moest zaterdagavond 26 juni naar het Plantsoen in Wageningen. Daar zou een ongeval hebben plaatsgevonden. Ter plaatse bleek een 41-jarige Wageninger met zijn bromfiets te zijn gevallen. Volgens getuigen zou de man hebben geslingerd voordat hij viel. Ambulancepersoneel heeft hem verzorgd en vervolgens overgebracht naar de Gelderse Vallei in Ede. Mogelijk verkeerde de Wageninger onder invloed. Van hem werd een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
(070360)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verlaten plaats ongeval

Publicatiedatum: 27-6-2010 13:48:29

BARNEVELD - Een 34-jarige Barnevelder is in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 juni aangehouden nabij zijn woning. De man zou eerder die nacht een ongeval hebben gehad en de plek van het ongeluk hebben verlaten.

De politie werd gevraagd naar de Gooswilligen in Barneveld te gaan. Daar zou een auto van de weg zijn geraakt. Ter plaatse troffen agenten de bewuste auto midden op de weg aan. Het voertuig zou door een omstander weer op de weg zijn getrokken. Bekend werd wie zou hebben gereden. Agenten zochten de man op en troffen hem aan. Bij het aanspreken van de man roken zij een alcohollucht. Vervolgens hielden de agenten de man aan. De Barnevelder zou gewond zijn (aard van het letsel nog onbekend) en liet zich behandelen door een arts. Van de man is tevens een bloedproef afgenomen.
Bij een woning aan de Gooswilligen werd een gewonde 27-jarige Barnevelder aangetroffen. Hij zou een slagaderlijke bloeding aan zijn been hebben. Uiteindelijk bleek dat hij niets met het ongeval te maken had. De verwonding zou hij zijn opgelopen door glas uit een deur. Daar was hij mogelijk tegenaan gegleden. Hij werd voor medische behandeling overgebracht naar ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede. (070397/070418)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw gewond bij kop-staartbotsing

Publicatiedatum: 27-6-2010 13:48:02

NIJKERK - Een 40-jarige automobiliste uit Hulshorst moest zaterdagmiddag 26 juni voor medische behandeling worden overgebracht naar het Sint Jansdal. De vrouw kampte na een botsing met nekklachten.

De vrouw reed over de Berencamperweg in Nijkerk, komende uit de richting van Zeewolde. Ze ging de brug over en stopte voor het verkeer. Achter haar kwam een 42-jarige automobilist uit Zeewolde aangereden. Hij kon niet tijdig stoppen, waarna een kop-staartbotsing tussen de twee auto's ontstond. Hierbij zou de man uit Zeewolde ook letsel hebben opgelopen (het zou gaan om kneuzingen en brandwonden aan de armen). Voor zover bekend is de man onder behandeling van een huisarts geweest. (070138)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Lunterenaar aangehouden voor diefstal

Publicatiedatum: 27-6-2010 13:47:33

EDE - Een 38-jarige Lunterenaar is in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 juni aanhouden op de Johannes Bosboomlaan in Ede. Hij wordt verdacht van diefstal.

Die nacht werd in het centrum van Ede een klap gehoord. Een omstander ging kijken en zag dat de ruit van een bestelbus was vernield. Tevens zag deze persoon dat een bromfietser wegreed. Er werd contact met de politie gezocht. Na het gesprek met de politie zag de omstander de bromfietser terugkeren naar de bestelbus. De bromfietser werd aangeroepen, waarna deze wegreed. Agenten kwamen ter plaatse, maar troffen de verdachte persoon niet meer aan. Even later zag de omstander dezelfde man voor een derde keer bij de bus. Deze zou hebben gezien dat de man in het voertuig stapte. Agenten gingen weer ter plaatse en kregen te horen in welke richting de verdachte man was weggerend. Op de Bosboomlaan kwamen ze hem tegen. Ze riepen dat hij moest blijven staan, maar de man nam de benen. Het lukte de agenten de man aan te houden. De Lunterenaar zou gereedschap uit de wagen hebben weggenomen. Controle wees uit dat de bromfiets als gestolen gesignaleerd stond. (069989)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Motorrijder gewond

Publicatiedatum: 27-6-2010 13:47:08

BARNEVELD - Een 39-jarige Barneveldse motorrijder raakte vrijdagavond gewond op de Wencopperweg in zijn woonplaats.

Mogelijk verloor de man de macht over het stuur na een bocht op de genoemde weg. Hij zou één of twee bomen hebben geraakt en in een droge sloot naast de weg terecht zijn gekomen. Hierbij liep hij letsel op (mogelijk meerdere breuken). Het slachtoffer werd naar het UMC in Utrecht overgebracht. Bij het knooppunt Hoevelaken werd hij overgenomen door een traumahelikopter.
(069878)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageninger verdacht van mishandeling plaatsgenote
Publicatiedatum: 27-6-2010 13:46:47

WAGENINGEN - Een 48-jarige Wageninger is aangehouden. Hij zou een 45-jarige plaatsgenote hebben mishandeld. De vrouw fietste in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 juni over het fietspad van de Van Uvenweg in Wageningen. Daar zou ook de Wageninger zijn geweest. Hij zou de vrouw enkele malen in het gezicht hebben geslagen. Het is nog onbekend waarom dit gebeurde. De twee zijn bekenden van elkaar. Er werd contact gelegd met de politie gezocht. Agenten trokken naar de woning van de Wageninger, troffen hem daar aan en hielden hem aan. (070393)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---