Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - Poging overval                               |

Een nog onbekende jongeman heeft zaterdag 26 juni geprobeerd een eetgelegenheid aan de Auroraweg in Doetinchem te overvallen. De jongen is zonder buit vertrokken.


Omstreeks 20.30 uur kwam een jongen de zaak binnen die zich in eerste instantie als klant voordeed. Er waren op dat moment alleen twee medewerksters aanwezig. De jongen richtte plotseling iets wat op een vuurwapen leek op één van de medewerksters. Zij schrok hiervan en vluchtte de keuken in. Hierna maakte de jongen zich, zonder buit, uit de voeten.


Signalement van de jongen:


- blanke jongen van ongeveer 15 à 17 jaar.


- slank / normaal postuur ongeveer 1.65/ 1.70m


- hij droeg een baseball pet en een trainingsjack


Het is de tweede keer in korte tijd dat deze zaak slachtoffer is van een (poging) overval.


De politie onderzoekt de zaak en vraagt mensen die meer informatie hebben te bellen met 0900 8844.

|     |Toldijk - Klachten na Toldijk feest                       |

De politie heeft vrijdag 25 juni diverse klachten gehad van toevallige passanten die op de rotonde in Toldijk aan de Zutphen Emmerikseweg stro in en op hun auto kregen. De mensen voelden zich bedreigd en waren erg geschrokken en boos. Eén bestuurder ondervond als gevolg van een allergie ook fysiek nadelige gevolgen. Deze traditie zorgde voor een verkeersonveilige situatie.


Een en ander vond plaats tijdens het jaarlijkse evenement 'Hoken in Toldiek'. Het is traditie om op de vrijdagavond omstreeks 20.30 uur op de rotonde grote hoeveelheden stro over willekeurige passanten te gooien. Ook worden portieren geopend en wordt er stro naar binnen gegooid. Dit zorgde voor veel klachten bij de politie. Tenminste één automobilist heeft aangifte van vernieling aan zijn auto gedaan. De politie stelt hier een onderzoek naar in.


Er waren wel een paar agenten ter plaatse bij het feest maar de groep was te groot om hier adequaat op te kunnen reageren. Gezocht zal worden naar een oplossing om deze traditie in volgend jaar in betere banen te lijden.


--Einde berichten--

-----------------------

(





(



---- --