Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 14.00 uur

Utrecht, 27-06-2010

Schennispleger aangehouden

UTRECHT Een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdag 25 juni aangehouden wegens schennispleging. Omstreeks 11.30 uur kreeg de politie een melding dat op de Van Swindenstraat een man in een witte auto zichzelf bevredigde. Agenten troffen de man geheel naakt aan achter het stuur. Bij het zien van de agenten trok hij snel een broek aan. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De auto bleek niet verzekerd en niet APK-gekeurd en werd in beslag genomen. Twee laptops in de auto zijn meegenomen voor nader onderzoek. Het signalement van de man is: blank, tenger postuur, circa 1.75 meter, blauwe ogen, kort donker haar. De politie onderzoekt of de verdachte zich vaker aan dergelijke vergrijpen heeft schuldig gemaakt en verzoekt mensen met informatie hierover contact op te nemen met de politie van het district Utrecht stad: 0900 88 44.

Doorgereden na aanrijding

UTRECHT De bestuurder van een bestelbus, een 37-jarige man uit Utrecht, is vrijdagavond 25 juni aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding met een fietsster. De aanrijding vond plaats op de Amsterdamsestraatweg. De fietsster, een 19-jarige vrouw uit Utrecht, wilde de Geraniumstraat in rijden. Plotseling kwam het busje uit dezelfde richting aanrijden over de rijstrook voor het tegemoetkomende verkeer. Hij raakte de fiets, maar de vrouw bleef overeind en raakte niet gewond. Wel liep zij schade op aan haar fiets. Een getuige sprak de bestuurder van het busje aan, maar deze reed door. Agenten hielden de man even later bij zijn woning aan en namen hem mee naar het bureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Man valt van werftrap

UTRECHT Een 29-jarige man uit Culemborg is in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 juni door onbekende oorzaak van de bovenste trede van een werftrap naar beneden gevallen. Omstreeks 02.55 uur kreeg de politie een melding van het ongeval. Agenten gingen er op af en troffen het slachtoffer stil en buiten kennis liggend op de werf aan. Omstanders hadden hem gestabiliseerd. Een ambulance heeft het slachtoffer met hoofdletsel overgebracht naar het UMC.

Fietsendief gepakt

UTRECHT Een 40-jarige Utrechter is in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 juni op heterdaad betrapt op diefstal van een fiets. Met behulp van cameratoezicht werd gezien hoe de man omstreeks 04.50 uur een fiets wegnam uit een fietsenrek op de Van Sijpesteijnkade. Daarop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Autos vernield

UTRECHT Twee Utrechters (20 en 16 jaar) zijn vrijdagavond 25 juni door omwonenden aangehouden omdat ze op de Bessemerlaan tegen hun autos hadden getrapt. De politie werd er omstreeks 21.45 uur bij geroepen. Tegen de 16-jarige verdachte was onvoldoende bewijs en deze werd heengezonden. De 20-jarige verdachte is meegenomen naar het bureau. Mogelijk zijn in de Bessemerlaan meer spiegels van autos getrapt die avond. Gedupeerden en getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie van het district Utrecht stad: 0900 88 44.

Keukenbrand in flat

UTRECHT In een flatwoning op de Donaudreef op de vierde (tevens bovenste) etage heeft vrijdagavond 25 juni een keukenbrand gewoed. De brandweer was snel ter plaatse. De politie heeft de woningen van naastgelegen portieken ontruimd. Niemand raakte gewond. De betrokken woning heeft rook- en waterschade opgelopen, onderliggende woningen eveneens waterschade.

Babbeltruc

UTRECHT Een bejaarde dementerende bewoonster (88) van de Rubicondreef is vrijdagavond 25 juni het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Omstreeks 19.50 uur kwamen de dochter en schoonzoon van het slachtoffer langs. Zij kregen echter de voordeur niet open. Op dat moment stormden drie onbekende vrouwen naar buiten. Zij verdwenen in een auto. De getuigen belden de politie en konden het kenteken doorgeven. Hoewel de politie snel ter plaatse was, werd de auto niet meer aangetroffen. Onbekend is of er iets is weggenomen. Nader onderzoek wordt ingesteld.

Rijden onder invloed

UTRECHT Een 43-jarige automobilist uit Woerden is zaterdagavond aangehouden wegens rijden onder invloed. Omstreeks 20.00 uur zagen agenten hem rijden op de Europalaan. Omdat hij een geslotenverklaring negeerde, hielden zij hem staande en lieten hem blazen. Ademanalyse op het bureau wees uit dat de man een alcoholgehalte had van 825 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Inbrekers betrapt

UTRECHT Twee onbekende inbrekers zijn in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 juni op de vlucht geslagen toen zij werden betrapt bij een poging woninginbraak op de Braamstraat. Omstreeks 00.20 uur kreeg de politie een melding van een getuige. De mannen waren er te voet vandoor gegaan richting de Wolter Heukelslaan. Het gaat om twee blanke mannen van 30 40 jaar oud, beiden kalend en met een fors postuur. Beiden droegen een zwarte jas en een spijkerbroek. Getuigen die meer informatie hebben wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht Stad, 0900 88 44.

Auto in brand

UTRECHT Op de Vestadreef heeft in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 juni een auto in brand gestaan. De brandweer heeft de brand geblust. De auto bleek tien dagen eerder te zijn gestolen. Er is sprake van brandstichting.

Baldadigheid

UTRECHT Wegens diefstal van een bord bij tramhalte 24 Oktoberplein zijn twee mannen in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 juni op heterdaad aangehouden. Omstreeks middernacht kreeg de politie een melding van een getuige. Op aanwijzingen van de getuige troffen agenten in een box op de Van Vollenhovelaan het bord aan. Ook de twee verdachten, een 43-jarige Utrechter en een 28-jarige man uit Bilthoven, waren in de buurt van de box. Zij gaven aan van niets te weten, maar beelden van Connexxion toonden in elk geval de betrokkenheid van een van hen aan. Beiden zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Verdachten mishandeling aangehouden

UTRECHT Twee mannen zijn zaterdagavond 26 juni aangehouden op verdenking van mishandeling van een andere man. Omstreeks 21.15 uur kreeg de politie het verzoek om naar de Amsterdamsestraatweg te gaan in verband met de mishandeling. Het slachtoffer, een 36-jarige Utrechter, wees een 28-jarige en een 31-jarige Utrechter aan als de daders. De 31-jarige verdachte was dronken en wilde niet meewerken aan zijn aanhouding. Daarop zette de politie pepperspray in. De andere verdachte maakte van de gelegenheid gebruik om de benen te nemen. Hij werd even later aangehouden op de 1e Daalsedijk. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau.

Straatcoach mishandeld

UTRECHT - Bij een conflict op de Jutfaseweg in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 juni is een straatcoach mishandeld. De straatcoaches wilden omstreeks middernacht een 18-jarige man aanhouden omdat deze op de Hoendiepstraat een spiegel van een auto had getrapt. Een 17-jarige Utrechter bemoeide zich met de aanhouding en sloeg een van de straatcoaches. De politie werd erbij geroepen en deze hield beide verdachten aan. Ze zijn overgebracht naar het bureau.