Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 27-06-2010

Jongeman aangehouden na schietincident

OOSTERHOUT: Een 21-jarige inwoner van Woudrichem was zaterdag op stap gegaan met een stel vrienden in Oosterhout. Het groepje liep rond 02.00 uur in de Rutselstraat, toen ze een jongen met een fiets zagen lopen, waarvan ze dacht dat hij dronken was. Ze spraken de jongen aan en deze werd boos. Hij bedreigde hen met de dood. Direct hierna haalde hij een vuurwapen uit zijn kleding en schoot op de groep. De 21-jarige man en zijn vrienden alarmeerden de politie. Een van de groepsleden had de schutter herkend en gaf deze informatie door aan de politie. Deze kon de 18-jarige verdachte uit Oosterhout korte tijd later in zijn woning aanhouding. In de woning werden twee vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld. Van de 21-jarige man is aangifte opgenomen.

Man aangehouden voor mishandeling vriendin

RIJEN: De politie kreeg zaterdag tegen middernacht melding van huiselijk geweld in Rijen-Zuid. Een 43-jarige vrouw uit Waddinxveen zou in de woning van haar 39-jarige vriend uit Rijen door hem zijn mishandeld. De man zou uit het niets agressief zijn geworden tegen de vrouw en haar meerdere klappen en een trap in het gezicht hebben gegeven. De vrouw had een snee en zwellingen in haar gezicht. E was na de mishandeling naar buiten gevlucht. Ambulancepersoneel behandelde de vrouw aan haar verwondingen. De 39-jarige man is aangehouden en in verzekering gesteld. Van de vrouw is aangifte opgenomen.

Broer aangehouden voor mishandeling zus

AALBURG: De politie hield zaterdag een 20-jarige inwoner van Aalburg aan voor mishandeling van een van zijn zussen. De twee hadden een woordenwisseling die uit de hand liep. Volgens de aangeefster zou haar broer haar hierbij van de trap hebben gegooid, aan haar haren hebben getrokken en hebben geschopt. De politie hield de 20-jarige man aan en stelde hem in verzekering.

Twee aanhoudingen na bedreiging

RAAMSDONKSVEER: De politie hield zaterdag twee personen aan voor bedreiging en het overtreden van schorsende voorwaarden. Om 18.35 uur meldde een bewoonster van de Schapendonk dat ze werd bedreigd door twee mannen, waarvan een haar ex-vriend was. De vrouw was die dag in haar woning, toen haar ex-vriend de woning binnen probeerde te dringen en haar bedreigde. De man was in gezelschap van een andere man. Van de 35-jarige vrouw is aangifte opgenomen. De politie hield een 36-jarige man uit Raamsdonksveer en een 29-jarige man uit Geertruidenberg aan aan de Essenboom. De man uit Geertruidenberg is in verzekering gesteld.

Automobilist aangehouden na verkeersruzie

HANK: De politie werd zaterdag om 11.30 uur geroepen naar een
verkeersruzie aan de A27. Er was een ongeval gebeurd tussen een motorrijder en een automobilist. Een 46-jarige man uit Hooge Zwaluwe verklaarde dat de bestuurder van de auto hem van de weg probeerde te drukken. Hierbij was zijn motor beschadigd. De man en een 46-jarige man uit Ede waren boos op elkaar af gestapt. De man uit Ede zou de andere man hierbij direct in het gezicht hebben geslagen. De motorrijder deed aangifte van mishandeling. De man uit Ede is aangehouden. Hij ontkende de man van de weg te hebben gedrukt. Na verhoor is hij met een bekeuring van 500,- in vrijheid gesteld.

Twee auto's beschadigd na brandstichting

OOSTERHOUT: Zaterdag kreeg de politie rond 20.30 uur melding van brand aan de Buurstede. Bij aankomst van de politie en brandweer bleek dat er brand was ontstaan in bosjes nabij de parkeerplaats. Hierbij was het vuur overgeslagen op een geparkeerde auto. Een van de auto-eigenaren kon op tijd worden gealarmeerd en kon zijn auto wegduwen. Het voertuig hield schade over aan de zijkant. Een andere auto brandde uit. In de bosjes werden aanwijzingen voor brandstichting gevonden. Van de gedupeerden is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 27-06-2010 14:48 | © Regio Midden en West Brabant |