Hoefnet

Salland: Zeges voor Koux en Baackmann

27-06-2010

Voor de enkel-en tweespan pony's is Pony Driving Salland al teneinde. De Deen Peter Koux nam een voorsprong op zijn concurrenten in de dressuur en stond zijn eerste plaats in het klassement van de enkelspannen niet meer af. De Duitser Dieter Baackmann won na de tweede plaats in de dressuur en de derde plaats in de marathon het totaalklassement bij de tweespan pony's.

Meer Denen

Koux was wederom dik tevreden over zijn prestaties en over het evenement Pony Driving Salland: "Volgend jaar komen we met een hele ploeg Denen naar Salland, het is hier gewoon fantastisch!" De Brit Robert Buck reed met zijn prachtige Welsh Cob Thorneyside Emperor een foutloze vaardigheidsproef en behield hiermee zijn tweede plaats in het klassement. Marathonwinnaar Maxime Maricourt werd derde, voor zijn landgenoot Ludovic Huet. Melanie Becker eindigde als beste Nederlander op de vijfde plaats.

Spannend tot het laatst

Bij de tweespannen bleef het tot op het allerlaatste moment spannend. Ewoud Boom stond tweede met minimaal verschil op de leider in het klassement Dieter Baackmann. Geen van de tweespanrijders had tot op dat moment het door Johan Jacobs en Daan van Dijk ontworpen parcours zonder fouten afgelegd waardoor Boom de druk op zijn schouders voelde. Maar Boom hield ondanks de hitte het hoofd koel en legde het pittige parcours foutloos binnen de toegestane tijd af. Baackmann deed hetzelfde waardoor de Duitser verdiend won en Boom op de tweede plaats bleef. Manon van Kasteren eindigde op de derde plaats. De Winning Round, waarvoor de vijf beste deelnemers uit de vaardigheidsproef waren gekwalificeerd, werd op naam geschreven door Karel van Kekem, voor Boom en Baackmann.

Geluk bij een ongeluk

Voor André Wynants liep de Winning Round minder goed af. De Belg viel in het parcours met bok en al van de koets waarop de pony's het met rijtuig en groom op een lopen zetten. De aanspanning kwam tot stilstand in de staltent. Gelukkig bleken de pony's na onderzoek door de dierenarts slechts een schrammetje te hebben opgelopen. Wynants brak bij de val zijn sleutelbeen, zijn groom liep slechts blauwe plekken op.