Politie Zeeland


---

1175-2010 Tractor in brand, Wemeldinge
Op een terrein aan het Paardeweegje ontstond in de nacht van vrijdag op zaterdag, door onbekende oorzaak, brand in een landbouwtractor.
De landbouwtractor liep door de brand een behoorlijke schade op. Ook een landbouwschuur, waar de tractor vlak bij stond, raakte beschadigd.

1176-2010 Motorrijder gewond bij aanrijding, Tholen
Op de kruising Broekseweg / Krabbenkreekweg raakte zaterdag rond 12.30 uur een 25-jarige motorrijder uit Bergen op Zoom gewond bij een aanrijding.
De motorrijder reed over de Broekseweg en kreeg geen voorrang van een 23-jarige automobilist uit de gemeente Tholen, die vanuit de Krabbenkreekweg in de richting van Oud Vossmeer reed. De motorrijder brak bij de aanrijding een ruggenwervel en zijn ellepijp. Hij is naar het ziekenhuis in zijn woonplaats gebracht. De motor werd bij de aanrijding geheel vernield.

1177-2010 Kop- /staartbotsing in Goes
Op de Deltaweg in Goes ontstond zaterdag om 13.45 uur een kop- / staartbotsing tussen vier auto's die alle in een file reden.

Een 25-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal remde voor een andere auto. Achter hem remden en 26-jarige man uit Wageningen en een 22-jarige man uit Tilburg. Een daarachter rijdende 19-jarige vrouw kon niet tijdig remmen. Hierdoor ontstond een botsing tussen alle vier de voertuigen. Niemand raakte gewond, de auto's raakten beschadigd.

1178-2010 Fietser gewond door loslopende hond, Walsoorden
Op de Zeedijk raakte zaterdag rond 15.00 uur een 64-jarige fietser uit Sint Niklaas (B) gewond door een loslopende hond.
De hond kwam een tuin uitrennen en liep de Zeedijk op, waar juist een groep wielrenners passeerde. De 64-jarige man, die deel uitmaakte van de groep, probeerde nog voor de hond uit te wijken maar heeft hem net even geraakt en kwam ten val. De hond ging verder de zeedijk op en leek niets te mankeren. De Belgische fietser liep een pijnlijke schouder en mogelijk een hersenschudding op. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Zijn fiets raakte beschadigd.

1179-2010 Inbraak in horecabedrijf, Brouwershaven
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een horecabedrijf op de hoek van de Langendijk en de Kerkstraat.

Ook werden er vernielingen gepleegd. Er werden enkele vlaggen + stokken en rolluiken vernield. Met kwam het bedrijf binnen door het vernielen van een deur. Er werden meer dan 15 tray's frisdrank en bier en enkele tientallen dozen snacks gestolen. De schade loopt in de honderden euro's.

1180-2010 Diefstal motor, Vrouwenpolder
Op de Hoogh Plaetweg werd zaterdag tussen 11.30 en 16.30 uur een motor gestolen.
Het gaat om een zwarte BMW, type R1200RT, met kenteken MS-NG-90. De waarde bedraagt enkele tienduizenden euro's.