KNHS

In hoofdnummers van CSIO Drammen geen hoofdrol voor Oranje 27 juni 2010
Piet Raijmakers - Lys Platiere

DRAMMEN (KNHS) - In het hoofdnummer van het Noorse CSIO in Drammen, de Grote Prijs, konden de Nederlandse ruiters geen vuist maken. Piet Raijmakers jr. (Asten) was met Van Schijndel's Lys Platiere de beste Nederlander met een elfde plek. De wedstrijd werd in een barrage, waarvoor zich vier ruiters hadden geplaatst, beslist en de Zuid-Afrikaan Oliver Lazarus verstoorde het Noorse feestje door met Silver Spring sneller te zijn dan de Noorse Nina Braaten, die met Blue Loyd tweede werd.

In de landenwedstrijd, die zaterdag werd verreden, eindigde Nederland op een met Denemarken gedeelde vierde plaats. Jur Vrieling (Holwierde) was met zijn nieuwe aanwinst VDL Bubalu de beste Nederlander, door in beide manches foutloos te blijven. Piet Raijmakers jr. (Asten) noteerde met Van Schijndel's Lys Platiere in beide omlopen een springfout, terwijl Peter Bulthuis met Cashmir in beide manches twee springfouten moest accepteren. Peter Geerink (Gelselaar) zorgde met Lonesome Diams Hogue in de eerste manche voor het weg te strepen resultaat. Omdat in de tweede manche slechts drie combinaties van start gaan, stelde chef d'equipe Piet Raijmakers sr. Geerink in de tweede manche niet op. De landenwedstrijd werd gewonnen door de Noren, die de schade over beide manches tot 0 beperkt wisten te houden. Italië werd tweede, net voor België. In totaal kwamen vijftien teams aan de start.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.hestefrelst.no

Uitslag FEI Nations Cup:


1) Noorwegen - 0

2) Italië - 8

3) België - 13

4) Nederland - 24

- Jur Vrieling (Holwierde) - VDL Bulabu - 0 + 0
- Piet Raijmakers jr. (Asten) - Van Schijndel's Lys Platiere - 4 + 4
- Peter Geerink (Gelselaar) - Lonesome Diams Hogue - (12) + (IS)
- Peter Bulthuis (Echt) - Cashmir - 8 + 8

4) Denemarken - 24

Uitslag Grote Prijs:


1) Oliver Lazarus (RSA) - Silver Spring - 0 / 0 - 51.75
2) Nina Braaten (Noo) - Blue Loyd - 0 / 0 -54.23
3) Joan Greene (Ier) - Biscaya d'Eversem - 0 / 4 - 49.82 11) Piet Raijmakers jr. (Asten) - Van Schijndel's Lys Platiere - 4 16) Suzanne Tepper (Veendam) - Alwin Z - 4
19) Peter Geerink (Gelselaar) - Lonesome Diams Hogue - 5