Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Zuidlaren, 22 juni 2010

Oprichting van Galactische Federatie Noord-Nederland (GFNN).

De Zuidlarense theoloog Frides Laméris (57) heeft onlangs een organisatie opgericht die zich wil richten op de studie van buitenaardse contacten in Nederland.

Aanleiding tot de oprichting van deze Galactische Federatie is voor Laméris een bericht dat onlangs in de Volkskrant is verschenen over een UFO-uitstapje van de president van de Russische republiek Kalmikie, Kirsan Ilyumzhinov, tevens voorzitter van de Werelschaakbond Fide.

Een journalist stelde onlangs op de Russische staatstelevisie aan Ilyumzhinov vragen over een buitenaardse reis die hij gehad zou hebben in een UFO. Toen vervolgens mediamiljardair en parlementslid Michael Lebedev aan de Russische president Medvedev verzocht om te onderzoeken of Ilyumzhinov wellicht tijdens zijn ongewone reisje staatsgeheimen zou kunnen hebben gelekt naar onze buitenaardse vrienden, werd het bericht wereldnieuws.

Eerder las Laméris op het internet in de Russische Staatscourant Pravda een artikel waarin in positieve bewoordingen werd gesproken over een interventie van een UFO tijdens de kernramp in Tsjernobiel. Het plotselinge verschijnen van deze UFO boven de kernreactor, die door honderden mensen was waargenomen, zou zorg hebben gedragen voor een sterke vermindering van de radioactieve straling ten tijde van het fatale incident.

Laméris wil samen met andere belangstellenden gaan onderzoeken waarom het UFO-onderwerp in Rusland klaarblijkelijk op staatsniveau serieus wordt genomen, terwijl in Nederland van overheidswege sprake lijkt te zijn van een cover-up houding. Tot dusver komt immers geen nieuws over dit onderwerp naar buiten via officiële kanalen.

Hoewel ook in Nederland door vele duizenden burgers UFO-waarnemingen zijn gedaan, waaronder ook de recente meldingen in Groningen en Drenthe vallen van ruimteschepen van ongekende grootte, is het onbekend wie of welke organisatie namens de overheid in Nederland verantwoordelijk is voor het bestuderen en evalueren van deze opvallende materie.

Een aantal andere landen in de wereld heeft zijn UFO-files in de afgelopen jaren reeds ter bestudering van het publiek beschikbaar gesteld, waaronder Engeland, Frankrijk en Brazilië.

Het Italiaanse Europese Parlementslid Mario Borghezio heeft op 14 juni jl. een verzoek ingediend bij de Europese Unie dat de UFO-documenten in alle 27 lidstaten zo spoedig mogelijk moeten worden gedeclassificeerd.

Laméris is door de Amerikaanse theoloog, historicus en sociale wetenschapper Prof. James Hurtak, schrijver van het boek De Sleutels van Henoch geïnspireerd om zich in de exotheologie, de wetenschappelijke doordenking van dit fenomeen binnen een theologisch kader, te verdiepen.

Einde bericht