Ingezonden persbericht


27-06-2010

PERSBERICHT: ROBERT DOORNBOS EINDIGT OP 7E EN 10E PLAATS OP DUITSE NURBURGING

Breda/Nederland, 27 juni 2010 - Robert en zijn team Azerti Racing reisden na het raceweekend in het Spaanse Jarama door naar de Nürburgring in Duitsland, waar dit weekend de Superleague Formula race plaatsvond.

De vrije trainingen op zaterdagmorgen brachten een probleem met de motor van de Corinthians bolide aan het licht en zodoende moest deze een uur voor de kwalificatie nog worden gewisseld. Het Azerti team leverde prima werk, getuige de snelste tijd van Robert Doornbos in zijn kwalificatiegroep. Na ook al een mooie zege in de kwartfinale tegen Galatasaray moest Doornbos het duel voor een plaats in de finale aangaan tegen zijn teamgenoot bij Azerti, de Italiaan Davide Rigon in de wagen van RSC Anderlecht. Een superspannende strijd die Corinthians uiteindelijk won met slechts een tiende van een seconde verschil. In de finale was de Fransman Jousse, uitkomend voor AS Roma, net iets te sterk.

"De start van die wedstrijd liep niet zoals gepland," aldus Robert Doornbos: "Doordat AS Roma naast mij vrij traag het veld aanvoerde, kwamen al enkele wagens, waaronder AC Milan, op bijna gelijke hoogte van mijn wagen nog voor het uitgaan van de lichten. Ze hielden tijdens de start niet dus hun rijlijn, iets wat normaal wel moet en zo reden we dus met z'n vieren naast elkaar richting de eerste bocht. Ik was ingesloten en kwam er pas als zesde door. Ik vind het super jammer dat het niet liep zoals we het voor ogen hadden." Robert finishte als 7e.

"Tijdens de 2e wedstrijd was mijn start helaas niet zo goed en ook dit keer sloeg bij het binnenrijden van de pits voor de verplichte bandenwissel mijn motor af, met een 10e plaats als resultaat."

"Het weekend van 17 en 18 juli op het circuit van Zolder in België is een thuiswedstrijd voor mijn team. Ik ga er vanuit dat we daar meer geluk hebben, zodat ik in de superfinale met de snelste 6 mee kan strijden. Azerti Racing heeft ook dit weekend weer uitstekend werk geleverd, we verdienen echt beter!"




Ingezonden persbericht