GroenLinks Noordoostpolder


GL stemt in met appartementencomplex Kometenlaan

Zondag 27 juni 2010, 18:58u -

Afgelopen donderdag heeft GL ingestemt met de plannen voor een appartementencomplex aan de Kometenlaan. Voor de fractie van GL was het geen gemakkelijke beslissing, want het betekent wel dat er bomen moeten verdwijnen. Het belang van de toekomstige bewoners, een zwakke groep, woog voor de fractie toch zwaarder.

Afgelopen donderdag, 24 juni 2010, behandelde de gemeenteraad de aanpassing van het bestemmingsplan voor de bouw van een appartementencomplex aan de Kometenlaan. Raadslid Judo bakker gaf aan dat het voor de fractie van GL geen gemakkelijke keuze was. Er waren meerdere zaken af te wegen, zoals de belangen van de buurtbewoners, de belangen van de toekomstige bewoners van het beoogde appartementencomplex, het belang van het behoud van groen en het belang van een betrouwbare overheid. Vooral het verdwijnen van groen was de GL-fractie een doorn in het oog. Toch besloot de fractie om in te stemmen met de plannen, vooral omdat de belangen van de toekomstige bewoners zwaar wegen.

Vandaar dat Judo Bakker, na in de vergadering deze afwegingen duidelijk te hebben gemaakt, tijdens de vergadering toch in heeft gestemd met de plannen.

De bijlage is de tekst die Judo Bakker tijdens de vergadering heeft uitgesproken