Politie Zeeland


---

1192-2010 Motor gestolen in Domburg
Van een parkeerplaats in de Van Voorthuijsenstraat werd zondag tussen 10.00 en 15.00 uur een motor gestolen.
Het gaat om een witte BMW, type K12S met (Duits) kenteken AC-D 242. De waarde van de motor bedraagt meer dan vijftienduizend euro.

1193-2010 Verlaten plaats verkeersongeval, Rilland
Zondag rond 17.00 uur vond op de Oesterdam bij Rilland een verkeersongeval plaats, waarna een automobilist is doorgereden.
Een 41-jarige motorrijder uit Stabroek (B) en een personenauto kwamen samen van de parallelweg van de Oesterdam de Oesterdam opgereden in de richting van Reimerswaal. De auto reed kort achter de motorrijder en de automobilist begon te claxonneren. De motorrijder gebaarde dat auto afstand moest houden. Daarop reed de automobilist tegen de achterkant van de motor en kwam de motorrijder ten val. De automobilist en mishandelde daarna de motorrijder. Ook een andere automobilist zou de motorrijder mishandeld hebben. Na enige tijd zijn de onbekend gebleven bestuurders weggereden. De motorrijder klaagde over pijn zijn rug/nek en pijn bij ademhaling, zijn lip was kapot geslagen en er was een tand uit zijn mond geslagen. Hij is naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht.

1194-2010 Incident op het strand van Vlissingen
Op het strand aan de Boulevard spoot een jongen, behorend bij een groepje badgasten, zondagmiddag met een brandslag in het botenhuis.
De strandwachten en ook de portofoons werden natgespoten; één portofoon werd vernield. De strandwachten probeerden de jongen aan te houden, maar dit werd verhinderd door het groepje. Een jongen uit de groep sloeg twee strandwachten; hij werd aangehouden. De waterspuiter werd uiteindelijk bij de Leeuwentrap aangehouden en overgedragen aan de politie.

1195-2010 Poging diefstal handtas, Terneuzen
Zondag rond 19.00 uur probeerde een jongen in de Bellamystraat in Terneuzen de handtas van een 78-jarige vrouw uit die plaats te stelen.
De vrouw was net twee jongens op haar scootmobiel gepasseerd toen één van hen naast haar kwam rijden en de tas uit het mandje voorop de scootmobiel probeerde te pakken. De tas zat echter vast aan het stuur, zodat de jongen deze niet weg kon nemen. Het stuur van de scootmobiel ging echter daardoor naar rechts en de scootmobiel kwam tegen een auto. De vrouw klapte met haar borst tegen het stuur van de scootmobiel en moest voor onderzoek naar de huisartsenpost. De tas is kapot. De jongen ging er op de fiets vandoor.