Gemeente Zoetermeer

Chapeaubeeld: kokend duo in het zonnetje

Stadhuis Zoetermeer
Niet één maar twee Chapeaubeeldjes: Babs van Toorenenburg en Yvonne Alexander waren de gelukkigen. Zij ontvingen de beeldjes op 27 juni uit handen van wijkwethouder Pieter Smit. Beide dames koken al jarenlang met aanstekelijk enthousiasme om de beurt elke twee weken voor oudere omwonenden van de Scharounlijn.
Omwonenden schrijven zich in voor een maaltijd op basis van een menu dat zij in de bus krijgen. Door de inzet van Babs en Yvonne is het kookproject een groot succes.

De wijkpost Noordhove-Seghwaert is erg blij met bewoners als deze. Zij zijn een voorbeeld voor andere wijkbewoners, omdat ze met plezier iets organiseren voor anderen. Zo leveren ze een bijdrage aan het saamhorigheidsgevoel in de wijk.

Het Chapeaubeeld is een initiatief van de gemeente Zoetermeer. Met dit gebaar spreekt de gemeente haar waardering uit voor mensen die zich inzetten voor de veiligheid en leefbaarheid in de wijk. Deze mensen laten hiermee een grote betrokkenheid tot de leefomgeving zien. Elke maand ontvangt een inwoner of organisatie van een andere wijk een beeld.