Eneco

Internationale conferentie verduurzaming woningbouw

Datum: 28 - 29 juni 2010
Locatie: Hotel Danubius Helia, Budapest, Hongarije

Duurzaamheid staat hoog op de agenda. Diverse klimaat programma's, zowel op Europees als op nationaal niveau, vragen om energie efficiënte voorzieningen en milieuvriendelijke toepassingen. De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor 40% van de totale CO2 uitstoot en 27% van de energie consumptie vindt plaats in de woningbouw. Het besparingspotentieel is dus niet te onderschatten.

Om inmiddels opgedane kennis en de mogelijkheden te delen en bediscussiëren wordt op 28 en 29 juni in Budapest een internationale conferentie gehouden over energie-efficiëntie in de woningbouw bij renovatie.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het project STACCATO en Concerto+. Het doel van STACCATO is in drie Europese hoofdsteden (Amsterdam, Budapest en Sofia) grootschalige revitaliseringprojecten te demonstreren waarin duurzame energie wordt geïntegreerd. Eneco is coördinator van het STACCATO-project en daarom medeorganisator van deze conferentie.

De sprekers zijn toonaangevende autoriteiten, onderzoekers, deskundigen en beleidsmakers. De conferentie is bedoeld voor Europese projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, gemeenten en NGO's die gelijkgestemden op Europees niveau willen ontmoeten en meer willen weten over investeren in duurzaam en energie efficiënt renoveren.

Onder de projectnaam STACCATO, dat staat voor Sustainable Technologies And Combined Community Approaches Take Off, demonstreren de stadsdelen Amsterdam-Noord, Óbuda (Budapest) en Oborishte (Sofia), de toepassing van duurzame energie in bestaande bouw. De stedelijke buurten vertonen allemaal een achterstand in onderhoud en sociale verbondenheid.

Meer informatie en registratie voor de conferentie: www.concerto-staccato.eu
Bron: Eneco