Gemeente Kaag en Braassem

De gemeenteraad vergadert...
Gemeentehuis

Maandag 28 juni 2010 om 20.00 uur. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De vergadering vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Westeinde 1 te Roelofarendsveen. De agenda van de vergadering is als volgt:

Jaarrekening 2009 en rapport van bevindingen van de Accountant Ter afsluiting van het begrotingsjaar 2009 dient de raad de jaarrekening vast te stellen. In de jaarrekening staan zowel de financiële als de beleidsmatige resultaten.

Kadernota begroting 2011

Het jaarlijks startpunt voor het begrotingsproces wordt gevormd door de kadernota. Hierin worden de hoofdlijnen van de begroting voor het komende jaar uiteen gezet. Daarnaast bevat deze kadernota een procedurevoorstel voor de te verwachten rijksbezuiniging.

Â

Initiatiefvoorstel CDA Winkeltijdenverordening

Na het vaststellen van de Verordening tot eerste wijziging op 17 mei 2010 is er onduidelijkheid gekomen over hoeveel openstellingen van zon- en feestdagen binnen de gemeente Kaag en Braassem mogelijk zijn. Dit initiatiefvoorstel heeft als doel de verordening in overeenstemming te brengen met de bedoeling van de raad.

Â

Toepassing Wet voorkeursrecht gemeenten Drechthoek II

Al in 2007 besloot het college van de gemeente Jacobswoude de ontwikkeling van bedrijventerrein Drechthoek II in gang te zetten. Om bij deze ontwikkeling de regierol te houden zal de gemeente diverse gronden van particulieren moeten verwerven. De toepassing van de Wet voorkeursrecht gemeenten is daarbij een welkom instrument en dus worden de percelen in het desbetreffende plangebied Drechthoek II aangewezen voor het gemeentelijk voorkeursrecht voor maximaal drie jaar.

Â

Startnotitie buitengebied voormalig Alkemade

De bestemmingsplannen Landelijk Gebied West en Oost Plus zijn ouder dan 10 jaar en moeten voor 1 juli 2013 herzien worden. Met de startnotitie worden de eerste globale uitgangspunten vastgelegd, zodat een begin gemaakt kan worden met de herziening.

Â

Verordening VROM Starterslening Kaag en Braassem 2010

Het vaststellen van de nieuwe Verordening VROM Starterslening maakt het mogelijk voor met name starters het kopen van de 1e woning, zowel in de bestaande bouw als nieuwbouw, mogelijk te maken.

Â

Centrum Jeugd en Gezin

Elke gemeente moet in 2011 een centrum voor Jeugd en Gezin hebben ingericht. Ook in Kaag en Braassem moet een Centrum Jeugd en Gezin worden vormgegeven. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om een centrale locatie van het CJG in te richten in het Hof van Alkemade in Oude Wetering.

Â

Schuldhulpverlening

De wachtlijst voor schuldhulpverlening is de laatste maanden enorm toegenomen. Cliënten, schuldeisers en maatschappelijke organisaties hebben aandacht gevraagd voor het probleem. Het College van burgemeester en wethouders van Kaag n Braassem heeft daarom aan de gemeenteraad voorgesteld om extra middelen beschikbaar te stellen.

Â

Begroting 2011 â Gevulei en ISDR

De raadsleden kunnen hun bevindingen kenbaar maken voordat de begroting 2011 vastgesteld wordt.

Â

Vaststelling hamerstukken

De volgende stukken zijn niet ter bespreking in de raad geagendeerd:

Â

a. Verordening naamgeving, nummering en bebouwde komgrenzen Kaag en

Braassem 2010

b. Tweede wijziging Algemene Plaatselijke Verordening en eerste Kapverordening

c. Aankoop ambtswoning burgemeester

d. Bestemmingsplan Westeinde 39a

e. Bouwverordening en Erfgoedverordening gemeente Kaag en Braassem

f. Holland Rijnland â Concept begroting 2011

g. Milieudienst West-Holland â Concept begroting 2011

h. Nota Reserves en Voorzieningen

Â

De complete agenda, inclusief alle vergaderstukken voor deze vergadering, kunt u vinden in de Vergaderkalender.

U kunt de raadsvergadering live beluisteren op Unity FM (105.0 FM).