Gemeente Binnenmaas

Groot onderhoud N 217 Binnenmaas tussen N 491 (Trambaan) en HSL-tunnel

De provincie Zuid-Holland voert deze zomer groot onderhoud uit aan de N 217. Van maandag 28 juni tot vrijdag 16 juli wordt gewerkt aan het deel tussen de N 491 (Trambaan) en de HSL-tunnel. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen, vinden de belangrijkste werkzaamheden 's nachts en in het weekend van 10 en 11 juli plaats.

Tijdens werkzaamheden is het hele wegvak afgesloten voor alle verkeer. Ook is het niet mogelijk de N 217 bij de Tweede Kruisweg over te steken. Dit geldt op werkdagen tussen 20.00 uur s avonds en 6.00 uur s ochtends en van vrijdagavond 9 juni 20.00 uur tot maandagochtend 12 juni 6.00 uur. Tijdens dit weekend is ook de rotonde N 491/Trambaan afgesloten. Op werkdagen is de weg overdag open voor alle verkeer. Mogelijk is er wel lichte verkeershinder.

Omleidingen

Tijdens de afsluitingen wordt regionaal verkeer omgeleid via de Molendijk, Maasdamsedijk en Hoeksedijk. Doorgaand verkeer wordt groot omgeleid via de A29, A15 en A16. Recreatieoord Binnenmaas blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Gele borden geven alle omleidingsroutes aan.

Bussen

Tijdens de afsluitingen rijden bussen via Puttershoek en Molendijk.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden en planning is te vinden op www.n217.nl. Daarnaast biedt de provincie een gratis sms-dienst aan voor actuele ontwikkelingen rond de N217, zoals de afsluiting of opening van een wegvak. Sms PZH N217 AAN naar 1008 om u aan te melden of ga naar www.smsdienstzuid-holland.nl/N217/.

De provincie Zuid-Holland werkt aan goede en veilige provinciale wegen. Groot onderhoud wordt steeds trajectsgewijs over de volle breedte van de weg uitgevoerd. Rijbaanbreedte en belijning worden zodanig aangepast dat zij voldoen aan de eisen van Duurzaam Veilig. De provincie stemt periode en fasering van de werkzaamheden vooraf met alle betrokkenen af. Na de werkzaamheden is de weg in principe zes jaar onderhoudsvrij. Hoewel overlast voor weggebruikers en omwonenden onvermijdelijk is, blijft deze zo beperkt mogelijk.

Dit is een bericht van de provincie Zuid-Holland