Pijnacker-Nootdorp


datum 17 juni 2010

Maandag 28 juni
Na Delfgauw nu ook concreet in Nootdorp aan de slag Ondertekening convenant wijkgericht werken

De gemeente Pijnacker-Nootdorp, Rondom Wonen, de politie Haaglanden, de stichting Welzijn Ouderen Pijnacker-Nootdorp (SWOP), Vestia Nootdorp en de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland (STJJMH) ondertekenen maandag 28 juni een convenant wijkgericht werken.

Met het convenant formaliseren alle partijen wat zij het afgelopen jaar reeds in de praktijk tot stand hebben gebracht met wijkgericht werken in onder meer Delfgauw en Nootdorp en geven ze aan dat ze het wijkgericht werken samen verder willen ontwikkelen.

Leefbaarheid
De gemeente Pijnacker-Nootdorp groeit en verandert de komende tijd, waarbij de leefbaarheid moet worden behouden en geborgd. Onder wijkgericht werken wordt verstaan: samenwerken aan de leefbaarheid in de drie kernen, wijken en buurten door inwoners en partijen. Leefbaarheid beslaat alle onderdelen die, in hun samenhang, ervoor zorgen dat mensen zich prettig en thuis voelen in hun woon- en leefomgeving. Hierbij kan het gaan om fysieke, sociaal/maatschappelijke en economische aangelegenheden.

Wijkgericht werken is in Delfgauw in 2009 als pilot gestart. Tijdens deze pilot is met bewoners gesproken over wat goed gaat in Delfgauw en wat beter moet in de toekomst. Op grond van deze gesprekken is een leefbaarheidsplan gemaakt voor vier jaar. Aan dit plan is een programma gekoppeld waarin acties en maatregelen staan die de komende twee jaar worden uitgevoerd. In Nootdorp is wijkgericht werken dit jaar gestart. Er zijn buurtbijeenkomsten geweest die goed zijn bezocht. Naar aanleiding van reacties van bewoners uit verschillende wijkdelen wordt een lijst met prioriteiten opgesteld, evenals een leefbaarheidsplan. In samenspraak met inwoners zal de komende tijd een uitvoeringsplan worden gemaakt voor heel Nootdorp.

Ondertekenaars
De ondertekenaars van het convenant zijn:
· De gemeente Pijnacker-Nootdorp, wethouder drs. N.A. Oudhof
· Politie Haaglanden, plv. bureauchef Pijnacker-Nootdorp, de heer G.M. van der Geer
· Vestia Nootdorp, directeur drs. E. Remmerswaal Verwijderd: Noot voor de
· Rondom Wonen, algemeen directeur ing. L.W. Greven redactie;