Gemeente Etten-Leur

Agenda van de opiniebijeenkomst op 28 en 29 juni

Gemeenteraad

Agenda van de opiniebijeenkomst op 28 en 29 juni

Het presidium van de gemeenteraad maakt bekend dat op maandag 28 juni en dinsdag 29 juni aanstaande 's avonds vanaf 19.30 uur een openbare opiniebijeenkomst wordt gehouden. Van 19.00 uur tot 19.30 uur kunt u in de Schonckzaal op een informele wijze van gedachte wisselen met de raads- en burgerleden. Om 19.30 uur start de opiniebijeenkomst in de raadzaal. Tijdens de opiniebijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Blok Bestuurlijke Zaken

* Voorstel over de herziening van de exploitatieopzetten Grondbedrijf

Het college stelt de raad voor de herziene exploitatieopzetten 2010 vast te stellen. Conform de nota grondbeleid moeten de exploitatieopzetten jaarlijks herzien worden.


* Voorstel over de verantwoording van het budget fractieondersteuning 2009

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om in te stemmen met de verantwoordingen van de fracties van CDA, PvdA, APB, VVD, Ons Etten-Leur, GroenLinks en D66 betreffende de verantwoording van het budget voor fractieondersteuning 2009 en hiertoe de in het voorstel opgenomen tabellen vast te stellen, en om de aanbevelingen van de kascommissie over de verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2004 over te nemen en de griffier op te dragen deze aanbevelingen te verwerken bij het actualiseren van deze verordening in het najaar van 2010


* Voorstel over de jaarrekening 2009 en de ontwerpbegroting 2011 Sociaal-Economische Samenwerking (SES) West-Brabant

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om kennis te nemen van de ontwerpjaarrekening 2009 en het ontwerpjaarverslag 2009 van SES West-Brabant, om de bijgevoegde zienswijze op de ontwerpbegroting 2011 van SES West-Brabant vast te stellen en deze in te dienen bij het Algemeen Bestuur van SES West-Brabant en om, gelet op de in de zienswijze aangedragen zaken niet akkoord te gaan met de ontwerpbegroting 2011 -2014.


* Voorstel over de jaarrekening 2009 en de ontwerpbegroting 2011 Regiobureau Breda

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om kennis te nemen van de conceptjaarrekening en -jaarverslag 2009 van het Regiobureau Breda, en om geen zienswijze naar voren te brengen over de ontwerpprogrammabegroting 2011 van het Regiobureau Breda.


* Voorstel inzake de conceptbegroting veiligheidsregio Midden- en West-Brabant 2011

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met de begroting onder voorwaarde dat:


1. Er aanvullende budgettaire maatregelen worden genomen van minimaal een percentage van 3% van de totale begroting;


2. De totale kapitaallasten van de veiligheidsregio worden bevroren op het niveau zoals nu door de 26 gemeenten worden bijgedragen.


3. Dat er inzake de onder kanttekeningen aangebrachte zaken nog dit jaar duidelijkheid komt.


* Voorstel tot instemming wijziging gemeenschappelijke regeling belastingsamenwerking West-Brabant (GR BWB)

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met de 1^e wijziging van de gemeenschappelijke regeling Belastingsamenwerking West-Brabant. Met deze wijziging wordt de toetreding van de gemeente Woensdrecht tot de regeling per 1 januari 2011 mogelijk. Daardoor dalen de kosten voor de gemeente Etten-Leur.


* Voorstel keuze onderzoek door rekenkamer West-Brabant voor het jaar 2011

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de Rekenkamer West-Brabant te verzoeken om in 2011 een onderzoek te doen naar het effect van de decentralisatie huisvestingsvoorzieningen primair en voortgezet onderwijs.


* Voorstel over het aanpassen van het vergadermodel naar aanleiding van de uitgevoerde evaluatie en het raadsprogramma, inclusief voorstel voor de aanpassing van de verordening op de info- en opiniebijeenkomst en het reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om op basis van de ervaringen die in 2009 zijn opgedaan en bijstellingen die in de loop van 2009 zijn doorgevoerd een vergadermodel te presenteren dat de komende raadsperiode kan worden gehanteerd.


* Initiatiefvoorstel werkgroep fractiesites t.b.v. aanschaf ebook readers gemeenteraad

In deze tijd van bezuinigingen en aandacht voor duurzaam gebruik van allerlei materialen is door de werkgroep fractiesites een traject ingezet om zowel op het gebied van duurzaamheid als op het gebied van kostenbesparingen een positieve bijdrage te leveren. Aan de gemeenteraad wordt daarom voorgesteld om structureel een bedrag van EUR 7.500,- beschikbaar te stellen voor de aanschaf van e-bookreaders en om de werkgroep fractiesites de opdracht te geven de stappen te zetten zoals beschreven in het voorstel en op basis van de resultaten van deze stappen een definitief voorstel over de invoeringsdatum voor het gebruik van e-bookreaders te doen aan de fracties

Blok Maatschappelijke Zaken

* Voorstel over de jaarrekening Stichting Leersaam 2009 en de begroting 2010

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om in te stemmen met de door de Stichting LeerSaam ingediende Jaarrekening 2009, om goedkeuring te onthouden aan de begroting 2010, en de Stichting LeerSaam Openbaar Onderwijs Etten-Leur opdracht te geven om voor 1 augustus 2010 een sluitende begroting te overleggen.


* Voorstel over de ontwerpbegroting Gemeenschappelijke Regeling Openbare GezondheidsZorg (GR OGZ) 2011

Aan de gemeenteraad wordt voorgestel om t.a.v. de voorgelegde ontwerpbegroting 2011 van de GR OGZ West-Brabant geen zienswijze naar voren te brengen, en om in aanvulling op de ontwerpbegroting 2011 van de GR OGZ West-Brabant nadrukkelijk de zorg uit te spreken over de financiële positie en daarbij de opdracht te geven in 2010 te komen met concrete oplossingen om de exploitatie structureel sluitend te krijgen.


* Voorstel over de ontwerpbegroting Gemeenschappelijke Regeling Regionaal Ambulance Vervoer (GR RAV) 2011

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om kennis te nemen van de jaarrekening 2009 van de GR RAV Brabant MWN, om geen zienswijze naar voren te brengen over de begrotingswijziging 2010 van de GR RAV Brabant MWN, en om geen zienswijze naar voren te brengen over de ontwerpbegroting 2011 van de GR RAV Brabant MWN.


* Voorstel over de ontwerpbegroting 2011 en de jaarrekening 2009 WerkVoorzieningsSchap (WVS)

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om kennis te nemen van de conceptjaarrekening en -jaarverslag 2009 van WVS-groep, en om geen zienswijze naar voren te brengen over de ontwerpbegroting 2011 van WVS-groep.


* Voorstel over de ontwerpbegroting Kleinschalig Collectief Vervoer (KCV) 2011

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om geen zienswijze naar voren te brengen over de ontwerpbegroting 2011 van de gemeenschappelijke regeling KCV West-Brabant.


* Voorstel over het vaststellen van de maatregelenverordening IOAW en IOAZ

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de Maatregelen- en handhavingsverordening IOAW en IOAZ 2010 gemeente Etten-Leur vast te stellen.

Blok Ruimtelijke Zaken

* Voorstel over Uitvoeringsprogramma Structuurvisie Plus thema sport

Er is een studie verricht naar de toekomstige huisvesting van de sportverenigingen REL en The Stags. Daarbij zijn vijf varianten/ locaties nader met elkaar vergeleken op basis van prijs, kwaliteit en tijdigheid. Geconcludeerd wordt dat de variant De Streek, waarbij voor beide verenigingen volwaardige accommodaties in dat gebied worden ingepast, het gunstigste uitkomt. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om binnen het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan voor De Streek uit te gaan van inpassing van beide verenigingen en te streven naar een in goed overleg met beide verenigingen te realiseren (her)huisvesting.


* Voorstel over het vaststellen van bestemmingsplan Rockx (Roosendaalseweg)

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om het bestemmingsplan "Roosendaalseweg 33-37" gewijzigd vast te stellen. De vaststellingsprocedure is gevolgd. Er is één zienswijze ingediend welke aanleiding is geweest om enkele wijzigingen door te voeren.


* Voorstel over het vaststellen van bestemmingsplan Naaldstraat 4

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de herziening van het bestemmingsplan Buitengebied vast te stellen voor de locatie Naaldstraat 4.


* Voorstel over het vaststellen van bestemmingsplan Klappenberg 10b

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de herziening van het bestemmingsplan Buitengebied vast te stellen voor de locatie Klappenberg 10b.


* Voorstel over het nemen van een voorbereidingsbesluit voor vaststelling locaties windmolenprojecten Bollendonkseweg en Zwartenbergseweg

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om een Voorbereidingsbesluit vast te stellen voor de gebieden waarbinnen de lijnopstellingen van windpark Bollendonkseweg en windpark Zwartenbergseweg zijn gesitueerd, en te bepalen dat dit besluit in werking treedt vanaf de dag volgend op de bekendmaking van het besluit.


* Voorstel over het vaststellen van de milieuvisie 2010-2020

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de milieuvisie 2010-2020 vast te stellen.

Aansluitend aan de opiniebijeenkomst van 29 juni worden de voorstellen waarover overeenstemming bestaat behandeld in een openbare raadsvergadering. Deze besluiten zijn dan officieel genomen en kunnen worden uitgevoerd. Voorstellen waarover (nog) geen overeenstemming bestaat worden behandeld in de raadsvergadering van 12/13 juli 2010.

De agenda inclusief bijlagen kan door alle belangstellenden vanaf maandag 21 juni 2010 worden ingezien in de openbare bibliotheek Etten-Leur, Anna van Berchemlaan 4 en in het informatiecentrum in het stadskantoor, Roosendaalseweg 4. Voor vragen kunt u zich wenden tot de griffie, tel: 076-5024365/5024367 of per e-mail: griffie@Etten-Leur.nl.

De volledige agenda is beschikbaar op de gemeentelijke internetsite bij Raad & informatie > Vergaderingen > Opiniebijeenkomsten > Alle vergaderingen in 2010 > 28 juni

Kermis 2 t/m 7 juli
Opinieraad
Werk in uitvoering

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl