Gemeente Hilversum

Werkterrein herinrichting Diependaalselaan verlengd tot voorbij de Bosdrift

publicatiedatum: woensdag 23 juni 2010

Op maandag 28 juni a.s. wordt het werkterrein voor de herinrichting van de Diependaalselaan verlengd met de kruising Bosdrift en de centrumkant van het wegvak tussen de Bosdrift en de Johan de Wittstraat/Admiraal de Ruyterlaan. Op de kruising Bosdrift wordt een voorrangspleintje aangelegd (zie afbeelding via de link aan de rechterkant van de pagina).

Aan de westzijde van de kruising komt een met verkeerslichten geregelde oversteek voor fietsers en voetgangers. Voordat de nieuwe inrichting van de kruising vorm kan krijgen, wordt eerst een stukje riool vervangen en vernieuwen de nutsbedrijven kabels en leidingen en huisaansluitingen. De werkzaamheden aan de kruising duren tot vrijdag 10 september.

De kruising wordt afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Omwille van de bereikbaarheid wordt op de Bosdrift tussen de Neuweg en de Boreelstraat tijdelijk autoverkeer in twee richtingen toegestaan in een (tijdelijk) 30-km-regiem. Ter plaatse worden twee tijdelijke drempels aangebracht.

Omleidingen
Aan de grote omleidingen van het doorgaand autoverkeer langs de andere delen van de buitenring verandert niets. De lokale omleidingen veranderen deels: vanaf de Loosdrechtse kant gaat de omleiding met ingang van 28 juni over de Admiraal de Ruyterlaan naar de Kolhornseweg. Vanaf de kant van de A27 wordt omgeleid over de Utrechtseweg, de Gijsbrecht van Amstelstraat en de Zeverijnstraat.

Bus 104
De bussen naar Loosdrecht kunnen tijdens de herinrichting van de kruising Bosdrift hun normale route over de Hilvertsweg en de Kolhornseweg blijven rijden. Maar de (tijdelijke) terugreis over de Bosdrift is geblokkeerd. Bus 104 rijdt nu, totdat ook dat niet meer mogelijk is, vanuit de Karel Doormanlaan normaal over de Admiraal de Ruyterlaan naar de hei, maar vervolgens langs de andere kant van het plantsoen weer terug naar de Diependaalselaan. Vandaar rijdt hij over de Johan de Wittstraat en de Oud-Loosdrechtseweg naar de Gijsbrecht van Amstelstraat.