FloraHolland


28 juni-20 augustus: afsluiting Legmeerdijk in Aalsmeer

AALSMEER (24 juni 2010) - Deze zomer wordt de Legmeerdijk in Aalsmeer gedurende acht weken afgesloten. Van maandag 28 juni tot en met vrijdag 20 augustus is de weg richting Amstelveen tussen FloraHolland Aalsmeer en de Marshallsingel in Amstelveen-Westwijk niet toegankelijk voor doorgaand verkeer. Tussen FloraHolland Aalsmeer en de kruising met de Machineweg geldt een volledige afsluiting. Tussen de Machineweg en de Marshallsingel wordt eenrichtings-verkeer richting het noorden ingesteld.

Omleiding autoverkeer
Autoverkeer wordt gedurende deze periode vanaf de A9 omgeleid via de A4 en de bestaande N201. Klik hier voor een plattegrond.

Openbaar vervoer
Ook het openbaar vervoer op het veilingterrein ondervindt hinder. De dienstregeling van buslijn 198 blijft ongewijzigd, maar buslijnen 275 en 172 volgen een omleidingsroute.

o De eerste twee ritten in de ochtend (een van buslijn 275 en een van buslijn 172) blijven over het veilingterrein rijden, maar komen via de Aalsmeerderweg en de Zwarteweg. Reizigers die gebruik maken van deze ritten kunnen gewoon uitstappen op hun vaste halte op het veilingterrein.

o Na die twee ritten stopt buslijn 172 op een tijdelijke halte op de Zwarteweg ter hoogte van het hek tegenover FloraHolland Connect. Reizigers kunnen vanaf deze tijdelijke halte aan de Zwarteweg door het hek het veilingterrein oplopen. Bij bushalte 'Aalsmeer, BVFH Ingang C3-C4' staat een pendelbus klaar die tot 14.00 uur langs de bestaande haltes op Centrum rijdt. De pendelbus wordt van maandag tot en met vrijdag ingezet. Reizigers met bestemming Zuid kunnen uitstappen bij halte 'Aalsmeer, BVFH Hoofdingang' en lopend hun weg vervolgen.

o Vanaf 14.00 uur stopt de pendeldienst met rijden. Reizigers kunnen op het veilingterrein buslijn 198 nemen en uitstappen bij halte `Aalsmeer Mendelstraat' of halte `P.F. von Sieboldlaan'. Vanaf hier kunnen zij lopend naar de tijdelijke halte van buslijn 172 aan de Zwarteweg. Lijn 198 rijdt van maandag tot en met vrijdag. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om naar de tijdelijke halte aan de Zwarteweg te lopen of fietsen voor een rechtstreekse aansluiting op lijn 172. Bij FloraHolland Connect is voor extra fietsenstallingen gezorgd.

Klik hier voor een plattegrond.

Aansluiting nieuwe N201
De afsluiting is noodzakelijk om de aansluiting van de Legmeerdijk met de nieuwe N201 te realiseren. Daarnaast wordt een rotonde ter hoogte van de Meerlandenweg aangelegd. Ook wordt een deel van de Legmeerdijk met twintig centimeter opgehoogd. De Legmeerdijk krijgt bovendien een volledige opknapbeurt met een nieuwe bovenlaag.

Meer informatie
Kijk voor actuele verkeersinformatie op www.n201.info. Klik op 'Omlegging Aalsmeer-Uithoorn' en 'Werk in uitvoering'. Informatie over openbaar vervoer staat op www.connexxion.nl.