Saxion
BR>

do 24 juni 2010

Saxion en bouwbedrijven tekenen convenant

Onder de noemer Bouwen aan bouwopleidingen tekenen Saxion en de bouwbedrijven Dura Vermeer Bouw, Plegt-Vos Bouwgroep, Ter Steege Holding en Trebbe Oost & Noord op maandag 28 juni aanstaande een convenant waarin zij hun langdurige relatie bezegelen.

Met het bouwconvenant geven zij hun samenwerking een verdiepingsslag om de toekomst voor Twentse bouwbedrijven en bouwopleidingen zeker te stellen.

De recessie heeft met name in de bouw haar sporen nagelaten. Dit heeft gevolgen voor de werkgelegenheid in de bouw en voor de interesse in de bouwopleidingen. Toch bestaat er nu al vraag naar kwalitatief en technisch hoogwaardige medewerkers in de bouw. Die vraag zal de komende jaren toenemen. Dus is het zaak elkaar op allerlei manieren te versterken.

Dit gebeurt onder andere door het aanbieden van traineeships voor studenten en stages voor docenten bij bouwbedrijven, stage- en afstudeerplekken voor studenten, bedrijfsbezoeken en deelname aan bedrijvendagen. Ook vinden er jaarlijks zogeheten `studentsonderingen' plaats. Hierbij gaan vertegenwoordigers uit de bouwsector met studenten in gesprek om meer te weten te komen over de inhoud van de opleidingen en deze daar waar nodig te verbeteren. Het gaat om de opleidingen Bouwkunde, Bouwtechnische Bedrijfskunde, Civiele Techniek, Vastgoed en Makelaardij, Ruimtelijke Ordening en Planologie en Stedenbouwkundig Ontwerpen.

De convenantpartners hopen met het bouwconvenant bij te dragen aan een positief beeld van de bouwsector en op deze manier te bouwen aan een goede toekomst voor de sector.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------

Meer informatie:

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de ondertekening van het bouwconvenant op maandag 28 juni 2010, om 17.30 uur bij Saxion, in gebouw Ledeboer (voorheen de Villa) aan de Kortenaerstraat 71 te Enschede (parkeergelegenheid naast het gebouw). Ondertekenaars zijn:


· de heer W.J. Boomkamp, voorzitter Raad van Bestuur Saxion
· de heer H. Pluimers, statutair directeur Dura Vermeer Bouw Hengelo BV

· de heer Th. Opdam, algemeen directeur Plegt-Vos Bouwgroep BV
· de heer H. ter Steege, algemeen directeur Ter Steege Holding BV

· de heer H.C.J. Trebbe, directeur Trebbe Oost & Noord BV

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Admiraal, directeur dienst Interne en Externe Betrekkingen van Saxion, telefoon: 053 - 487 16 31.

____________________ Zoek