Gemeente Kaag en Braassem

Kappen 18 populieren Bateweg Woubrugge start maandag 28 juni Populieren langs de weg

De afgelopen weken zijn er veel klachten binnengekomen over de pluizen afkomstig van de populieren aan de Bateweg. Onderzoek heeft bevestigd dat 18 van de ruim 30 populieren de overlast veroorzaken. Als we niets doen zullen de bomen nog enkele weken lang blijven pluizen. Er is daarom besloten om op maandag 28 juni te starten met de kap van deze 18 bomen.

We zijn van mening dat deze populieren niet gehandhaafd kunnen worden omdat het pluizen een steeds terugkerende overlast is. Normaal vindt de kap van bomen plaats op het moment dat zij nauwelijks (nog) in blad zijn. De overlast van de pluizen is voor de omwonenden en passanten op dit moment echter zo extreem, dat wij op heel korte termijn deze 18 populieren gaan kappen.

De werkzaamheden starten op maandag 28 juni a.s. en zullen gedurende enkele dagen overlast gaan geven. Wij gaan wel proberen die overlast voor de omgeving te beperken. Verwachte overlast is bijvoorbeeld dat er beperkte doorgang op de Bateweg zal zijn en er geluidsoverlast van het zagen van de bomen is. Ook kunnen bij het omgaan van de boom extra veel pluizen vrijkomen. Wij adviseren u dan ook de ramen en deuren van uw woning tijdens de werkzaamheden zo veel mogelijk gesloten te houden. Om het rondvliegen van de pluizen tegen te gaan worden de bomen nat gespoten. De eerste dagen na het kappen van de bomen zullen de straten extra geveegd worden.

In 2010/2011 wordt er gezorgd voor passende herplant van bomen in de directe omgeving. Realisatie van de herplant geschiedt in overleg met omwonenden.Â

Mocht u vragen hebben over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen via (071) 332 72 72.
Â