Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Noordereilanders spreken zich uit over het Jan Eleveldterrein

Onder veel bewoners van het Noordereiland heerst nog steeds de vraag: waarom moet er worden gebouwd op het terrein Jan Eleveld?

Op het terrein komen namelijk maximaal 150 woningen. Er zijn twee bebouwingsvarianten ontworpen voor het Jan Eleveldterrein waarop de Noordereilanders hun reactie mogen geven. De maquettes van deze varianten zijn op 28 en 29 juni van 10.00 tot 16.00 uur te zien bij de Bewonersvereniging Noordereiland aan de Maaskade 39.

Bewoners van het Noordereiland hebben een speciale nieuwsbrief ontvangen over het Jan Eleveldterrein. Hierin staan de bebouwingsvarianten en hun voor- en nadelen. Op 30 juni is er een informatiemarkt op het Jan Eleveldterrein. Daar kunnen de bewoners vanaf 16.00 uur in gesprek met professionals, de maquettes bekijken en hun reactieformulier inleveren. Om 19.30 uur start het avondprogramma. Bewoners krijgen dan een toelichting op de plannen en ze kunnen ook vragen stellen.

Open of omsloten
Met de bebouwing hangt ook het type park samen. Hebben de bewoners het liefst een open park, met uitzicht op de Maas? Of gaat de voorkeur uit naar een meer omsloten park tussen twee bouwblokken?

Masterplan
Het definitieve masterplan Kop van Feijenoord, met daarin de uiteindelijke variant, wordt naar verwachting eind 2010 gepresenteerd.

T: (010) 291 60 40

(Bewonersvereniging Noordereiland/BVN)