Gemeente Twenterand


Veel animo voor aanpak klimaat en geluid Westeinde

Doel: verhoging leefcomfort bewoners

Tijdens een informatiebijeenkomst op maandagavond 17 mei jl. in het gemeentehuis in Vriezenveen is het startsein gegeven voor het project Klimaat en Geluid. Dit project is door de provincie Overijssel en de gemeente Twenterand gezamenlijk opgezet. Essentie van het project: het leefcomfort van een aantal woningen van het Westeinde verhogen door maatregelen aan die woningen uit te laten voeren met een financiële bijdrage van de gemeente en provincie. Voor dat project zijn de zogenaamde A-lijst woningen aan het Westeinde, wegvak Krijgerstraat-Westerweilandweg, geselecteerd en uitgenodigd. Inmiddels heeft ruim 90% van de potentiële deelnemers zich aangemeld voor deelname aan de eerste fase van de pilot, te weten de energie en/of klimaatscan.

Op de informatieavond zijn de genodigden eerst goed bijgepraat over de ins en outs van het project. Met die informatie moeten ze uiteindelijk in staat zijn een afgewogen beslissing te nemen of ze mee willen doen aan het geluidsproject en/of de energiescan.

Geluidsproject en energiescan

Het project biedt mensen de gelegenheid om hun woning te verbeteren met geluidwerende maatregelen. De gemeente Twenterand combineert dat graag met aanpassingen die energiebesparend zijn. De geluidsmaatregelen worden gesubsidieerd en voor energiemaatregelen kan gebruik worden gemaakt van verschillende gunstige regelingen. Aan beide inventarisaties zijn geen kosten verbonden voor de deelnemers.

Meedoen of niet meedoen!

De potentiële deelnemers zijn dus gevraagd om voor 1 juni aan te geven of ze mee willen doen aan het geluidsproject en/of de energiescan. Ruim 90% heeft daar dus positief op gereageerd. Mensen die aanwezig waren bij de informatieavond hebben een informatiemap meegekregen. In die map zat informatie over subsidiemogelijkheden en een antwoordkaart waarop eventuele deelname aangegeven kan worden. Mensen die wel tot de zogenaamde A-lijst horen, maar niet bij de informatieavond zijn geweest, hebben de informatie per post toegestuurd gekregen.

Vervolg

Het geluidsproject en de energiescan zullen plaatsvinden in de periode juli tot en met augustus 2010. Mensen die aangeven mee te willen doen worden benaderd voor het maken van een afspraak.