Gemeente Meppel


Ruim 2700 rookmelders geplaatst in gemeente Meppel

28-06-2010 - De stimuleringsactie rookmelders van de gemeente Meppel in samenwerking met Brandweer ZuidWest Drenthe is afgerond. Inwoners van de gemeente Meppel hebben massaal gereageerd op de mogelijkheid om voordelig een rookmelder te laten plaatsen. R&K installatietechniek uit Nijeveen heeft ruim 2700 rookmelders geplaatst met een levensduur van 10 jaar.
In een aantal gevallen bleek het niet mogelijk te zijn een afspraak te maken om de rookmelder te plaatsen. Indien uw naam op de lijst van aanmeldingen staat en u wilt alsnog in aanmerking komen voor een rookmelder dient u contact op te nemen met Brandweer ZuidWest Drenthe. R&K installatietechniek plaatst de rookmelder dan onder dezelfde voorwaarden. Alle overige aanmeldingen vallen buiten de stimuleringsactie.

Het nut van een rookmelder
In minder dan vijf minuten tijd kan een beginnende brand zich uitbreiden tot een uitslaande brand met verduisterende en giftige rook die bewoners binnen drie minuten kan verstikken. Wie een rookmelder in huis heeft, zorgt voor een snelle alarmering zodat de bewoner zich zo snel mogelijk in veiligheid kan brengen.

Brandweer ZuidWest
Brandweer ZuidWest Drenthe werkt samen met gemeenten De Wolden, Hoogeveen, Meppel en Westerveld. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de brandweerzorg van 130.000 inwoners. Brandweer ZuidWest Drenthe werkt onder leiding van districtscommandant Ike Kortleven. De stimuleringsactie Rookmelders was een uitvoeringstaak van het team Proactie & Preventie van Brandweer ZuidWest Drenthe. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met brandweer ZuidWest Drenthe onder telefoonnummer (0528) 291 180.