Belgische Federale Overheid

ontwikkelingsstatistieken

Nieuwe website Wereldbank met meer dan 2000 ontwikkelingsstatistieken

Datum: 25 juni 2010

De Wereldbank heeft een belangrijke nieuwe website met ontwikkelingsstatistieken gelanceerd: http://data.worldbank.org. De website biedt vrije toegang tot meer dan 2000 statistieken over financiën, handel, gezondheid, economie en menselijke ontwikkeling en is beschikbaar in het Engels, Frans, Spaans en Arabisch.

Je hebt er niet alleen vrije toegang tot heel wat ontwikkelingsindicatoren die vroeger uitsluitend voor abonnees beschikbaar waren, je kan er ook volledige gegevensbestanden van een specifiek land of een specifieke indicator downloaden, snel toegang krijgen tot onverwerkte gegevens, via een knop commentaar geven op de gegevens en gegevens e-mailen of met anderen delen via sociale media. Deze gegevens komen van verschillende bronnen: de 186 lidstaten van de Wereldbank en meer dan 30 internationale agentschappen, private partners en ngo's.

Wereldbank en Google

De Wereldbank sloot onlangs een overeenkomst met Google om 34 indicatoren beschikbaar te maken via de Engelse zoekmachine en 58 indicatoren in de Public Data Explorer tool:
www.google.com/publicdata/home.