Politie Haaglanden

Persberichten 28 juni

Haaglanden, 28-06-2010

Toestand drenkeling nog zorgwekkend
Den Haag Een 58-jarige Hagenaar is zondag 25 juni in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij in het kader van een weddenschap in het water was gesprongen. De man liep omstreeks half zeven s avonds over het Veluweplein. Toen een kennis hem uitdaagde om in de vaart langs het plein te springen, gaf de 58-jarige zijn mobiele telefoon, shag en portemonnee af en nam hij een duik. De 58-jarige kwam vervolgens niet meer boven water, waarna omstanders hem achterna sprongen. Ook de hulpdiensten werden gewaarschuwd. Nadat getuigen en politiemensen tevergeefs in het water naar de man hadden gezocht, werd hij uiteindelijk door brandweerduikers aangetroffen. De man is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Voor getuigen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Dronken bestuurder vlucht te voet
Den Haag Een 26-jarige automobilist probeerde maandag 28 juni tevergeefs aan zijn aanhouding te ontkomen. Politieagenten zagen de man omstreeks kwart over vier s nachts rijden over de Laan. Toen de agenten de man wilden laten stoppen voor een routinecontrole, ging hij er vandoor. Er volgde een korte achtervolging, die eindigde op het Buitenom. Daar doofde de man de lichten van zijn auto om vervolgens uit de wagen te springen en onder een vrachtauto te kruipen. Nadat hij daar door een andere politieagent was ontdekt, rende de man richting het Vaillantplein. Tijdens zijn vluchtpoging rende hij echter regelrecht in de armen van een agent, die de 26-jarige aanhield. De man bleek te veel te hebben gedronken (485 ugl) en niet in het bezit van een rijbewijs te zijn.

Aanhouding na steekpartij
Den Haag Een 36-jarige Hagenaar is maandag 28 juni aangehouden nadat hij in een portiekwoning aan de Looijerstraat twee mensen met een mes had verwond. De politie werd omstreeks één uur s nachts naar het huis gestuurd. Toen de agenten arriveerden, kwam de verdachte het portiek uitlopen. Op aanwijzingen van getuigen, die de politie vanuit de woning op de man attendeerden, kon hij worden aangehouden. In de woning troffen agenten een 32-jarige vrouw en een 15-jarig meisje met snijwonden. Hun verwondingen bleken mee te vallen en konden ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.

Veelpleger overtreedt winkelverbod
Den Haag Een 32-jarige Haagse veelpleger werd zondag 27 juni aangehouden toen hij het winkelverbod overtrad dat hem in verband met eerdere diefstallen was opgelegd. Een beveiliger zag de man omstreeks vijf uur s middags lopen in een warenhuis aan het Spui. Hij herkende de man die juist bezig was om een spijkerbroek te stelen en hield hem aan. Daarna namen gewaarschuwde politieagenten de verdachte mee naar het bureau. Omdat de man een bekende veelpleger is, wordt hij dinsdag voorgeleid aan de officier van justitie.

Joyriding door 15-jarige
Den Haag De politie ontdekte in de nacht van zondag op maandag 28 juni rond 01.15 uur dat een 15-jarige Hagenaar onder invloed over de Schenkkade in een auto reed. Tijdens de controle kwamen de agenten erachter dat de bestuurder minderjarig was en dus geen geldig rijbewijs kon tonen. Onderzoek wees uit dat hij ook alcohol had gedronken. Hij bleek de auto zonder toestemming van zijn vader te hebben meegenomen. De 15-jarige kreeg een proces-verbaal.

Kop-staart met drie auto's
Wassenaar - Drie auto's botsen zondag 27 juni om 16.45 uur op elkaar op de Katwijkseweg. Een automobilist zag te laat dat er twee auto's stil stonden voor het stoplicht en botste op de achterste auto. Door de klap kreeg een 31-jarige vrouw uit Duitsland last van haar nek. De ambulance vervoerde haar naar het ziekenhuis. De politie maakte proces-verbaal op van de aanrijding.

Scooterrijder gewond bij aanrijding
Voorburg - Een 32-jarige Haagse bestuurder van een bestelbusjekon zondag 27 juni om 15.00 uur een aanrijding met een scooterrijder en zijn passagier niet meer voorkomen. De Hagenaar wilde vanaf de Parkweg rechtsaf slaan de Groen van Prinsterenlaan op, toen een scooterrijder op hetzelfde moment rechtdoor wilde rijden. De scooterrijder en zijn passagier vielen, waarbij de 16-jarige bestuurder van de scooter zijn sleutelbeen brak. Hij is vervoerd naar het ziekenhuis.

Drukte in recreatiegebied Vlietland
Leidschendam Het mooie weer zorgde het afgelopen weekeinde voor veel drukte in het recreatiegebied Vlietland. De politie had haar handen vol om alles in goede banen te leiden. Er werden zowel op de toegangswegen als op het water meerdere bekeuringen voor uiteenlopende feiten uitgeschreven. Zo kregen automobilisten boetes voor het rijden zonder rijbewijs, het niet handsfree bellen en foutief parkeren (invalideparkeerplaats), bromfietsers voor het rijden zonder helm, terwijl enkele motorrijders een bekeuring kregen omdat zij op het fietspad reden. Een 20-jarige Leidse en haar 19-jarige plaatsgenoot werden op zondag 27 juni omstreeks 17.45 uur aangehouden, omdat zij op een gestolen snorfiets reden. Beiden kregen een proces-verbaal en werden later die avond weer in vrijheid gesteld. Op het water werd bekeuringen uitgereikt voor te snel varen, het niet in het bezit zijn van een vaarbewijs en geen registratieteken op de boot. Met het mooie weer van de komende dagen, blijft de politie ook extra toezicht op het recreatiegedeelte van Vlietlanden houden.

Controleactie op Westlandse wateren
Westland en Midden Delfland Politie Haaglanden organiseerde zaterdag 26 juni de tweede controleactie op het water in Westland en Midden Delfland. Hierbij werd intensief vanaf zeven boten gecontroleerd door personeel van politie Haaglanden, het Hoogheemraadschap van Delfland, GZH, Natuurmonumenten, de Havendienst Delft, Gemeente Westland, Gemeente Midden-Delfland,
Provincie Zuid Holland en de KLPD dienst luchtvaart. Daarbij werd vanuit de lucht met een helikopter voor ondersteuning gezorgd. De controlediensten spraken ruim 150 schippers en soms opvarenden aan waarbij de nadruk lag op de zogenaamde zuipschuiten. In totaal werden ruim 50 processen-verbaal
Uitgeschreven, voor het varen zonder vaarbewijs, geen registratie van snelle motorboten, geen
Delflandsticker, geluidsoverlast, wildplassen, brugspringen, te snel varen en de dodemansknop niet gebruiken. De ingezette helikopter heeft nog een aantal overtredingen en overtreders op
foto en videobeeld vastgelegd. De politie stelt een onderzoek in naar deze gedragingen.

Slingerende bestuurder
Delfgauw - Een 38-jarige Delftenaar liep zondag 27 juni tegen de spreekwoordelijke lamp toen hij op de Warmoezierstraat met zijn auto over de weg slingerde. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 23.15 uur over de weg slingeren en gaven hem een stopteken. Dat bleek niet onterecht: hij blies op het politiebureau 865 ugl, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook bleek hij nog een openstaande boete van 200 euro te hebben. Nadat de man had betaald, mocht hij met een proces-verbaal op zak weer naar huis.

Mannen proberen diesel te stelen
Delft - Dankzij een oplettende getuige hielden agenten maandag 28 juni twee Poolse mannen (24 en 26 jaar) aan nadat deze op de Schieweg probeerden diesel te stelen uit een geparkeerde vrachtwagen. In de auto van de mannen troffen de agenten een slang, een trechter en een aanzuigmotortje aan. Eén van de mannen bekende dat zij diesel wilden stelen, maar gaf aan dat zij dat uiteindelijk niet gedaan hadden. Beide mannen werden aangehouden en naar het politiebureau gebracht waar zij een proces-verbaal kregen.

Man met gestolen fiets aangehouden
Delfgauw - Agenten zagen zondag 27 juni omstreeks 16.10 uur op de Rijksstraatweg een twee mannen over het voetgangerspad fietsen. Toen zij de mannen hierop aan wilden spreken, zagen zij dat één van de mannen op een fiets zonder slot reed. Navraag van het framenummer leerde dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond. Hierop hielden zij de 20-jarige Schiedammer aan. Hij bekende op het politiebureau dat hij de fiets een jaar geleden via-via had gekocht en dat hij toen al twijfels had of de fiets niet gestolen was. De man kreeg een proces-verbaal. De rechtmatige eigenaar van de fiets komt deze ophalen aan het politiebureau.

Delftenaren aangehouden na inbraak
Delft - Na een melding van een inbraak in een woning aan de Wilhelminalaan hielden agenten maandag 28 juni twee verdachten aan. Omstreeks 02.45 uur kregen de agenten de melding dat er op de Wilhelminalaan was ingebroken. In de omgeving troffen zij twee Delftenaren van 19 en 21 jaar aan die voldeden aan het opgegeven signalement. De mannen werden ingesloten op het politiebureau. De recherche onderzoekt de zaak en de betrokkenheid van de aangehouden verdachten.