Gemeente Boxmeer


Start sloop panden Steenstraat

steenstraat

Het college heeft onlangs de planning voor diverse werkzaamheden rondom het gemeentehuis vastgesteld. Het gaat daarbij om de sloop van de aangrenzende panden in de Steenstraat, de aanleg van de weg achter het gemeentehuis en de aanleg van het Burgemeester Hengstplein en het Raadhuisplein. Als eerste worden de aangrenzende panden bij het gemeentehuis gesloopt. De gemeente is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop.

Eerder was sprake van mogelijke aanwezigheid van beschermde diersoorten, maar uit onderzoek is inmiddels gebleken dat er op dit moment geen beschermde diersoorten in de panden aanwezig zijn. Uit voorzorg heeft de gemeente wel nestkasten geplaatst in de directe omgeving (mitigerende en compenserende maatregelen).

Aanleg weg achterlangs
Na de bouwvak en de Boxmeerse kermis wordt gestart met de aanleg van de weg achter het gemeentehuis. In de eerste fase wordt er gewerkt op het Burgemeester Hengstplein aan de zijde van De Raetsingel. In de laatste fase wordt gewerkt aan de aansluiting met de Steenstraat, die gedurende de maand oktober afgesloten wordt. Naar verwachting is eind oktober dit werk gereed. De Steenstraat is dan ruim voor de feestdagen weer open.

Aanleg pleinen
In januari 2011 wordt gestart met de infrastructurele werken ten behoeve van de herinrichting van het Raadhuisplein. Daarna vangen de werken op het naastgelegen Burgemeester Hengstplein aan. Over het ontwerp is eerder al een besluit genomen. Op dit moment wordt gewerkt aan de technische voorbereiding van de uit te voeren werkzaamheden. Het streven is om beide pleinen vóór de bouwvak 2011 gereed te hebben. De uitvoering is afhankelijk van de kredietvotering door de gemeenteraad. Ook weersomstandigheden en plaatselijke omstandigheden hebben hier invloed op. Er moet namelijk flink wat ondergrondse infrastructuur vervangen of nieuw aangelegd worden