Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Almeerder aangehouden na huiselijk geweld met wapen
Publicatiedatum: 28-6-2010 10:13:10

LUNTEREN - De politie heeft zondagavond 27 juni een 41-jarige man uit Almere aangehouden na huiselijk geweld op een camping in Lunteren. De man zou tijdens een ruzie zijn vrouw hebben mishandeld. Toen getuigen de ruzie wilden sussen zou de Almeerder een vuurwapen hebben getrokken.

Rond half vijf waarschuwden getuigen de politie nadat de man kennelijk een hevige ruzie met zijn vrouw had. Toen omstanders de ruzie wilden sussen zou de man een pistool of iets wat daarop leek hebben getrokken waarna de omstanders zich terug trokken. Intussen vertrok de man met zijn vrouw en twee kinderen.

Hennepkwekerij
Agenten zagen het gezin bij aankomst wegrijden en besloten vanwege het risico van het vuurwapen vooralsnog niet tot aanhouding over te gaan. Later op de avond is de Almeerder in zijn woonplaats door een arrestatieteam aangehouden. In de vakantiewoning van het stel werd nog een kleine hennepkwekerij met 15 planten aangetroffen. Die is door de politie ontmanteld. De Almeerder is voor nader onderzoek ingesloten. (070620)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Doorwerthers gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 28-6-2010 10:12:15

OOSTERBEEK - Bij een verkeersongeval tussen een brommer en een auto op de kruising van de Beukenlaan met de Emmastraat in Oosterbeek zijn zondagmiddag 27 juni twee zestienjarige jongens uit Doorwerth gewond geraakt. Beide slachtoffers moesten met diverse verwondingen naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde even voor één uur toen een 32-jarige man uit Oosterbeek met zijn auto vanaf de Emmastraat richting Van Toulon van der Koogweg reed. Ter hoogte van de kruising met de Beukenlaan ging het mis toen de beide Doorwerthers met hun bromfiets de kruising op reden en in botsing kwamen met de Oosterbeker. De beide jongens op de brommer liepen diverse verwondingen op en moesten naar het ziekenhuis. De Oosterbeker kwam met de schrik vrij. Volgens getuigen zou de bromfiets met hoge snelheid hebben gereden. De dienst verkeersongevallen analyse onderzoekt de precieze toedracht.
(070551)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Voorthuizenaar gewond bij waterongeval

Publicatiedatum: 28-6-2010 10:11:12

NIJKERK - Een 32-jarige man uit Voorthuizen is zondag 27 juni gewond geraakt bij een ongeval op het water nabij de Zeedijk in Nijkerk. Het slachtoffer had flinke verwondingen aan zijn benen opgelopen nadat hij tijdens het waterskiën was gevallen. De man vertelde dat hij een van zijn ski's was verloren en vervolgens met beide benen tegen de schroef van de motorboot terecht was gekomen. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Amersfoort.
(070617)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Stel aangehouden bij burenruzie

Publicatiedatum: 28-6-2010 10:10:36

WAGENINGEN - De politie in Wageningen heeft zondagmiddag 27 juni bij een burenruzie op de Churchillweg een man en een vrouw aangehouden. De 37-jarige man zou tijdens een ruzie met zijn buren gedreigd hebben zijn buurman de keel door te snijden. De man was bovendien dronken. Toen agenten hem aan wilden houden vond zijn 33-jarige vrouw het nodig de agenten ten overstaan van omstanders te beledigen en te spugen. De vrouw werd daarop ook meegenomen naar het politiebureau. Zij is in de loop van de avond na verhoor weer vrijgelaten en in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie. Haar man is in verzekering gesteld.
(070596 / 070616)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---