Hoefnet

Nieuws

Salland: Bücker voor De Boer

27-06-2010

Jan de Boer moest vanmiddag de overwinning van Pony Driving Salland 2010 overlaten aan Wereldkampioen Tobias Bücker uit Duitsland. De Boer tikte er net een balletje te veel af tijdens de spannende afsluitende vaardigheidsproef waardoor hij naar de tweede plaats zakte. Tinne Bax uit België eindigde op de derde plaats.

Een flink aantal toeschouwers was vandaag ondanks de hoge temperaturen weer naar Giethmen gekomen om de afsluitende vaardigheidsproef mee te maken. Vijf deelnemers wisten vandaag de lei schoon te houden. Bücker tikte er een balletje af waardoor ook De Boer, die als laatste mocht starten, zich een balletje kon veroorloven. Met zijn vierspan schimmel-en vos Welsh pony's reed de Wereldkampioen van 2007 een snelle ronde, maar liet twee balletjes rollen en liep hiermee zijn overwinning mis.

Aart van de Kamp senior won de Winning Round, voor Jan Nijs en Jans Manting. Gastheer Jan Antonissen eindigde na de 17de plaats in de dressuur, de 16e plaats in de marathon en de 14e plaats in de vaardigheid op de 15 e plaats in het eindklassement.

Uitslagen

Zie het origineel