Grolsch zet het merk Pilsner Urquell op de Nederlandse markt

28/06/2010 10:16

Koninklijke Grolsch NV

PERSBERICHT

Koninklijke Grolsch N.V.

Enschede, 28 juni 2010


- Eerste échte pilsner verkrijgbaar in Nederland -

Bierbrouwer Grolsch introduceert Pilsner Urquell; het originele pilsner uit 1842

De Nederlandse bierliefhebber krijgt er een nieuw favoriet biermerk bij. Bierbrouwer Grolsch zet het SABMiller merk Pilsner Urquell op de Nederlandse markt. Voor 1842 waren bieren vaak donker en troebel, tot in 1842 Pilsner Urquell werd ontwikkeld; het allereerste heldere gouden bier te wereld. Grolsch gaat voor het merk alle distributie-, marketing- en verkoopactiviteiten voor Nederland op zich nemen. Met Pilsner Urquell maakt Grolsch het authentieke en pure originele pilsner beschikbaar voor de Nederlandse bierliefhebber. Pilsner Urquell is selectief verkrijgbaar in Nederland.

Pilsner van de originele bron

Pilsner Urquell is onlosmakelijk verbonden met zijn geboorteplaats Pilsen in de oude Centraal Europese provincie Bohemia, Tsjechië. Het bier wordt nog steeds volgens hetzelfde proces en met dezelfde ingrediënten gebrouwen als in 1842. De kwalitatief hoogwaardige ingrediënten - lokaal gerstemout, kristalhelder bronwater uit Pilsen, hop uit Saaz en het geheime 'Pilsner H' gist - geven Pilsner Urquell de pure smaak van het originele pilsner. Pilsner Urquell bevat 4,4% alcohol, heeft een opvallend hoppige smaak met een bijzondere balans tussen zoet en bitter. Het is een premium bier met een pure, karakteristieke en volle smaak, om echt van te genieten.

Verkrijgbaarheid

Pilsner Urquell wordt geïmporteerd vanuit Tsjechië en wordt zeer selectief gedistribueerd in Nederland. Het bier is te verkrijgen als tapbier en in 33 cl fles bij exclusieve restaurants, specifieke biercafés, bierspeciaalzaken en de gespecialiseerde slijterijen.

SABMiller bieren

Pilsner Urquell is - net als Grolsch - één van de grote internationale biermerken van SABMiller. Steeds meer consumenten willen vaker nieuwe merken en belevingen proberen. Met dit authentieke Tsjechische bier willen Grolsch en SABMiller de consument een onderscheidend en karaktervol alternatief bieden binnen het huidige bieraanbod in Nederland.