© 2010 ECORYS Nederland BV
'Uit het dal': bijzondere Policy Brief

Voorzijde van de Policy Brief 28 juni 2010 - ECORYS Nederland heeft een bijzondere Policy Brief uitgegeven onder de titel 'Uit het dal; Hoe Nederland kwaliteit en betrouwbaarheid kan combineren'. Deze uitgave bundelt een serie van negen opinieartikelen van de hand van hoofdeconoom Marcel Canoy en wisselende medeauteurs. Deze artikelen zijn alle recent gepubliceerd in NRC Handelsblad en op de website Me Judice.

Voorwoord
De Policy Brief wordt geïntroduceerd door Max van der Sleen, directievoorzitter ECORYS: "We leven in een moeilijke tijd die zich kenmerkt door financiële, politieke en milieucrises. Deze vragen om daadkrachtig optreden van bestuurders en politici. Er is echter een reëel gevaar dat de noodzaak om de staatskas aan te vullen leidt tot bezuinigingen op zaken die we als maatschappij waardevol vinden. In deze situatie is de behoefte aan beleidsadviezen dan ook zeer groot. Een belangrijke vraag daarbij is hoe we onze budgettaire problemen de baas kunnen zonder in te teren op de kwaliteit van onze samenleving. Nederland is een goed georganiseerd land met veel beleid dat in het verleden regelmatig tot goede resultaten heeft geleid. Maar, .... , inderdaad, dat is geen garantie voor goede resultaten in de toekomst.

ECORYS heeft op vrijwel alle terreinen waarop het bedrijf actief is geanalyseerd hoe betaalbaarheid en kwaliteit gecombineerd kunnen worden. Chief economist Marcel Canoy heeft daartoe met steeds wisselende medeauteurs een serie van negen opinieartikelen geschreven, die zijn gepubliceerd in NRC Handelsblad en op het economenforum Me Judice. De hoofdthema's van deze artikelen zijn: de woningmarkt, ontwikkelingssamenwerking, gebiedsontwikkeling, mobiliteit, onderwijs, duurzaam bouwen, zorg, en sociale zekerheid & arbeidsmarkt. Het negende artikel is een epiloog. Deze Policy Brief bundelt alle artikelen.

Met deze publicaties wil ECORYS laten zien hoe een nieuw kabinet een frisse wind kan laten waaien in het land. Wij denken dat het altijd beter kan. Er zijn op ieder terrein mogelijkheden voor beleid dat beter is doordat er met minder geld meer kan worden bereikt. Meer in de zin van een duurzame, hoge levenskwaliteit voor alle groepen in de samenleving. We dragen daar graag onze steentjes aan bij."
Om een digitale ( ) versie van deze Policy Brief te downloaden, klik hier.

Zie het origineel