Gemeente Wageningen

bezuinigingen

Veel meningen op Publieksdag bezuinigingen

Begrotingswijzer tot 2 juli a.s. online

De gemeente Wageningen moet bezuinigen, maar waarop? Dat was de vraag die zaterdag 26 juni centraal stond tijdens de publieksdag over de bezuinigen. Om het antwoord op deze vraag te krijgen, vond er een inhoudelijk en ludiek programma plaats op diverse plekken in de Wageningse binnenstad. Vele burgers namen een kijkje in de tent van de

gemeente om aan te geven waar ze wel of per se niet op wilden bezuinigen. Daaruit blijkt bijvoorbeeld dat burgers best willen bezuinigen op hondenuitlaatstroken en godsdienstonderwijs, maar dat ze vinden dat niet bezuinigd moet worden op het schoonhouden van het stadcentrum en het begeleiden van risicogezinnen door het consultatiebureau.

Circa dertig organisaties en burgers kwamen langs voor een speeddate met een van de wethouders. Zesendertig burgers dienden zelf een bezuinigingsidee in. Tal van burgers raakten met ambtenaren en wethouders in gesprek op de Bezuinigingsexpress.

Wethouder Financiën Lex Hoefsloot: "het was een zeer geslaagde dag, want we hebben met een aantal organisaties en instellingen een gesprek gevoerd en vele burgers gesproken. Daar hebben we zeker een aantal goede ideeën van gekregen en achtergronden gehoord. Deze nemen we mee in onze bezuinigingsvoorstellen."

Doel van de dag was om, onder het motto 'we doen het samen met de stad' zoveel mogelijk bezuinigingsideeën op tafel te krijgen en de mening van de burgers te peilen. Daarbij werd ook de digitale Begrotingswijzer onder de aandacht gebracht. Deze is nog in te vullen tot 2 juli a.s. (www.begrotingswijzer.nl).

De gemeente Wageningen moet de komende jaren (tot 2014) 5,5 miljoen euro bezuinigen. als eerste wordt bijna 2,5 miljoen bezuinigd `in eigen huis'. De jaren daarna zijn ook ingrepen nodig die de burgers direct raken