Gemeente Vlaardingen


Folderserie Jonge Mantelzorgers

28-06-2010 | Ruim 20% van de jongeren tussen de 12 en 15 jaar groeit op met een ziek of gehandicapt gezinslid. Van jongs af aan vervullen deze kinderen een rol in de zorg voor dit gezinslid. Baran Kanbir overhandigt de nieuwe folderserie aan wethouder Cees Oosterom
Baran Kanbir overhandigt de folderserie aan wethouder Cees Oosterom

In gezinnen waar één van de gezinsleden ziek is of een beperking heeft, draait vrijwel alles om de zorg. Veel aandacht gaat naar degene die zorg nodig heeft, terwijl de overige gezinsleden juist aandacht behoeven omdat ook hun leven op zijn kop staat. Het kan steun bieden als kinderen en jongeren die opgroeien met een ziek of gehandicapt gezinslid ontdekken dat zij beslist niet de enige zijn in een dergelijke situatie. Stichting Mantelzorg helpt daarbij.

De nieuwe folderserie `Jonge mantelzorgers' bestaat uit een cd-rom met de sociale kaart 2010-2011 en drie foldervarianten: één gericht op beroepskrachten, één op basisschoolkinderen en één op scholieren van de middelbare school. De folderserie is tot stand gekomen met financiële steun van gemeente Vlaardingen, Schiedam en Maassluis.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000