Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)



28-06-2010
Aangename kennismaking met nieuwe Landbouwraad Rusland

Woensdag 23 juni jl. heeft het Productschap Tuinbouw een "kennismakingsdag" met de Nederlandse tuinbouw georganiseerd voor de nieuwe Landbouwraad in Moskou: mevrouw Suzanne van Tilburg. Tevens waren aanwezig dhr. Toine van Poppel (nieuwe Landbouwraad Warschau) en dhr. Evert Jan Krajenbrink (senior beleidsmedewerker) van LNV.

Tijdens de ochtend zijn bezoeken gebracht aan FresQ en Prominent en zijn diverse presentaties verzorgd door het PT en Frugi Venta over de huidige stand van zaken m.b.t. Rusland. 's Middags is een bezoek gebracht aan Alexport BV, waar directeur Alexander Visser (voorzitter Werkgroep Export Rusland) uitgebreid is ingegaan op de kansen / problemen m.b.t. de Russische markt.

Input
Mevrouw van Tilburg spreekt vloeiend Russisch en is momenteel EU-adviseur voor de Tweede Kamer. Zij heeft jarenlang hoge posities voor LNV bekleed in o.a. Kiev, Washington en Brussel. Wij hebben een zeer positieve indruk van haar gekregen en gaan dan ook uit van een goede samenwerking! Mevrouw van Tilburg volgt dhr. Overheul op en zal medio augustus naar Moskou vertrekken.
Zij heeft ons verzocht haar van veel input te voorzien vanuit het bedrijfsleven. Uw input kunt u sturen naar info@frugiventa.nl.

Werkgebied Moskou: Rusland en Kazachstan.
Werkgebied Warschau: Polen, Estland, Letland, Litouwen, Finland en Wit-Rusland.